Vrem o Romanie fara orfani!

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 15:49
2473 citiri
Vrem o Romanie fara orfani!
foto: Comisia pentru Egalitatea de Sanse a Senatului Romaniei

"Vrem o Romanie fara orfani!" este mesajul ONG-urilor care apara drepturile copiilor si care cer o schimbare a cadrului legislativ, pentru ca situatia actuala a copiilor abandonati de parinti si aflati in grija statului nu mai poate fi tolerata.

"Vrem o Romanie fara orfani!" este si tema conferintei internationale organizate de Comisia pentru Egalitatea de Sanse a Senatului Romaniei in parteneriat cu Asociatiei Catharsis, la Palatul Parlamentului, miercuri, 18 noiembrie 2015.

In cadrul evenimentului, organizatorii vor aduce in discutie conditiile in care traiesc copiii institutionalizati, generate de o serie de bariere artificiale care le marcheaza copilaria, le intarzie dezvoltarea fizica si psihica si ii arunca in multe cazuri, dupa implinirea varstei majoratului, la marginea societatii.

In 2014, peste 65.000 de copii abandonati se aflau in sistemul de protectie speciala. Dintre acestia, peste 22.000 erau in servicii de tip rezidential, peste 22.000 in plasament la asistenti maternali si alti peste 21.000, in plasament familial.

Pentru o imagine completa, ar trebui sa luam in calcul si miile de copii "uitati" prin spitale, iar concluzia este evidenta: Romania este departe de standardele europene, sub aspectul asigurarii dreptului la o familie.

Legea adoptata de Guvern in septembrie anul curent nu poate rezolva problemele grave ale acestor copii. Singura solutie pentru destinele lor frante si inimile care tanjesc dupa afectiunea familiei este adoptia.

"Ce alegem pentru copiii abandonati de parinti: o copilarie irosita in centre de ocrotire minori sau o copilarie fericita in mijlocul unei familii de adoptie nationala sau international? Este momentul ca Romanie sa aplice in fapt, nu doar declarativ prevederile conventiilor internationale semnate, referitoare la drepturile fundamentale ale copilului", a declarat Azota Popescu, presedintele Asociatiei Catharsis, initiator al unui proiect de lege care vrea sa repare lacunele vechii legi.

La conferinta de la Bucuresti "Vrem o Romanie fara orfani!" vin si copii adoptati cu ani in urma in Italia, SUA si Canada, deveniti intre timp adulti responsabili, sa-si spuna povestea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#eveniment situatie orfani Romania, #eveniment copii orfani Romania , #romani