Ziua Nationala la Sibiu: 15.000 de oameni au iesit sa vada parada

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 16:31
3952 citiri
Ziua Nationala la Sibiu: 15.000 de oameni au iesit sa vada parada

Peste 15.000 de persoane au asistat, marti, la Sibiu, la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala, care au inclus depuneri de coroane si o parada militara la care au participat 1.100 de militari, dar si echipaje canine, seara urmand sa se incheie cu un concert sustinut de Filarmonica de Stat.

Manifestarile de la Sibiu dedicate Zilei Nationale au inceput cu o sedinta solemna organizata la Sala Thalia si la care au participat reprezentanti ai tuturor institutiilor din oras.

Ulterior, acestia au depus coroane si jerbe de flori in fata fostului Consiliu Dirigent, de pe bulevardul pietonal din oras, in prezenta catorva zeci de sibieni.

De la ora 11:00, cateva mii de persoane, intre care numerosi copii, au asistat la parada militara, care a avut loc pe Bulevardul Corneliu Coposu din oras, pe o distanta de circa o jumatate de kilometru.

Potrivit organizatorilor, la parada au participat aproximativ 1.100 de militari si 92 de echipamente si tehnica militara si 13 caini special dresati. Echipajele canine de la Centrul Chinologic Sibiu, singurul centru din tara care pregateste caini de serviciu pentru structurile MAI, s-au bucurat de o atentie speciala din partea publicului, fiind aplaudate minute in sir.

Desi organizatorii anuntasera participarea a sase aeronave militare la parada, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cu vant puternic, acestea nu au mai fost folosite.

Marti dupa-amiaza, la Sala Transilvania din oras va avea loc un spectacol folcloric, iar de la ora 19:00 Filarmonica de Stat Sibiu va sustine un concert special dedicat Zilei Nationale.

Si la Arad, autoritatile au organizat, in ultimele zile, mai multe manifestari dedicate Zilei Nationale, respectiv manifestari culturale, sportive si spectacole.

De 1 decembrie, oficialitatile au depus coroane la mormintele lui Vasile Goldis, Stefan Cicio Pop si Ioan Suciu, dar si la Crucea Martirilor, din Parcul Eminescu.

Pe tot parcursul zilei, sunt deschise expozitii si au loc sesiuni de comunicari pe teme istorice.

Primarul Gheorghe Falca se va intalni, in cursul serii, cu veteranii de razboi si vaduvele acestora, iar de la ora 17:00, in fata primariei, sunt organizate spectacole folclorice.

Arad este considerat "intaiul oras al Unirii", pentru ca este locul in care au fost luate deciziile politice si au fost intocmite documentele.

Si la Timisoara, sute de persoane, majoritatea copii, s-au adunat in Parcul Central de langa Catedrala Mitropolitana, unde reprezentantii autoritatilor locale au tinut discursuri si au depus coroane de flori.

Printre cei prezenti s-au numarat prefectul de Timis, Eugen Dogariu, presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, dar si mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a lipsit de la ceremonii, el fiind plecat intr-o delegatie la Roma, iar in locul sau a fost prezent viceprimarul Dan Diaconu.

Dupa momentul festiv a avut loc o scurta defilare a unui detasament al Armatei, apoi cei prezenti in Parcul Central au putut vizita o expozitie cu tehnica militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#parada Sibiu 2015, #defilare decembrie Sibiu , #romani