Apel pentru boicotarea produselor frantuzesti

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 23:35
2826 citiri
Apel pentru boicotarea produselor frantuzesti
Foto: evz.ro

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa cere romanilor din tara si din strainatate sa boicoteze, vineri, produsele frantuzesti, in semn de protest fata de "jignirile administratiei franceze".

"Nefiind prima data cand reprezentantii de seama ai Frantei ne insulta, am propus un raspuns pragmatic, nu vocal, pentru a evita escaladarea tonului: vineri, 3 septembrie, nu vom achizitiona nimic ce provine din Franta", a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE, potrivit unui comunicat al asociatie, citat de Mediafax.

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa considera ca gesturile oficialilor francezi reprezinta o ofensa atat la adresa romanilor din Diaspora europeana, cat si a romanilor de pretutindeni.

"Ne exprimam totodata speranta ca o singura zi este suficienta pentru a fi inteles mesajul nostru si ca pe viitor vor aparea argumente concrete pentru a-i privi din nou pe francezi cu aceeasi simpatie ca si in trecut", se mai arata in comunicat.

Ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, si secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, au mers, marti, la Bruxelles pentru a apara politica Parisului in materie de securitate, care include repatrierea rromilor aflati in situatie ilegala. Oficialii au subliniat ca politica Parisului este conforma legilor franceze si europene si nu este discriminatorie.

In plus, Guvernul de la Bucuresti a fost aspru criticat de catre Pierre Lellouche, care reproseaza autoritatilor romane ca au cheltuit prea putini bani pentru integrarea rromilor.

Un raport preliminat asupra acestei probleme urmeaza sa fie prezentat in curand de Comisia Europeana.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#produse frantuzesti boicotate, #oficiali francezi rromi , #rromi