De ziua lor, rromii cer alegeri anticipate

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 10:44
2474 citiri
De ziua lor, rromii cer alegeri anticipate

Mai multe organizatii ale rromilor din Transilvania cer, de Ziua Internationala a Rromilor, declansarea alegerilor anticipate, considerand ca este nevoie de o reforma a clasei politice, si lanseaza sloganul "Romania faptelor bune facute pentru rromi".

Potrivit unui comunicat de presa al organizatiilor de rromi din Transilvania transmis, miercuri, integrarea membrilor acestei etnii "nu s-a facut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hartie, seminarii, conferinte si promisiuni".

"Cu ocazia Zilei Internationale a Rromilor, 8 aprilie, tragem un semn de alarma catre Presedintie, Guvern, autoritatile publice, pe motiv ca integrarea rromilor din Romania nu s-a facut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hartie, seminarii, conferinte si promisiuni.

De aceea, credem ca a venit momentul sa lansam sloganul 'Romania faptelor bune pentru rromi' si sa cerem declansarea alegerilor anticipate, considerand ca este nevoie de o reforma a clasei politice.

Dorim sa nu se piarda sentimentul inregistrat la alegerile prezidentiale de anul trecut. Am dori o resuscitare in ceea ce priveste integrarea rromilor prin declansarea alegerilor anticipate, neavand nici un interes ascuns, noi nefiind nici la putere nici in opozitie. Rromii din Romania au nevoie de o integrare prin fapte bune", afirma reprezentantii organizatiilor de rromi din Transilvania.

Iohannis, despre rromi: Asta spun de 20 de ani si nu imi voi schimba parerea

Acestia mai spun ca mai exista discriminare fata de rromi, proiectele derulate pentru etnie au un efect mic, iar alesii acestei etnii in Parlament "sunt invizibili, fara initiative legislative privind integrarea rromilor".

"Rromii sunt bagati in seamna de partidele politice romanesti doar in perioada alegerilor, cu promisiuni. Sunt comunitati de rromi in Romania care traiesc ca in Africa, intr-o Romanie europeana. Romania are probleme cu primirea in spatiul Schengen si din cauza rromilor care, ajunsi in state europene, au creat o imagine proasta Romaniei, dar si rromilor din Romania", arata Aurel Pascu, reprezentant al Fundatiei Rroma Umanitate Cluj-Napoca.

Comunicatul este semnat de Asociatia Rromilor din Transilvania, Centrul Crestin al Rromilor din Transilvania, Organizatia Etnica a Rromilor din Romania, Uniunea Rromilor din Transilvania, Asociatia pentru dezvoltarea economiei sociale, Fundatia Rroma Umanitate, Gipsy Media.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rromi alegeri anticipate, #slogan Romania fapte bune rromi, #slogan Romania rromi , #rromi