Dorin Cioaba, despre fratele sau: Nu rupem puterea coroanei. Vom imparti atributiile

Miercuri, 28 August 2013, ora 21:10
3061 citiri
Dorin Cioaba, despre fratele sau: Nu rupem puterea coroanei. Vom imparti atributiile
Foto: Realitatea TV

Dorin Cioaba afirma ca el si fratele sau, Daniel, vor lucra impreuna, iar "puterea coroanei" tatalui lor nu va fi "rupta", ci isi vor imparti atributiile astfel incat "sa spuna lumea peste un an sau doi ca regele Cioaba are ca urmasi oameni care au aratat ca pot face ceva".

Cei doi fii ai lui Florin Cioaba, Dorin si Daniel, au sustinut, miercuri, la locuinta familiei din Sibiu, prima conferinta de presa dupa moartea autointitulatului rege al romilor.

"Nu sunt importante titlurile si scandalul acesta pe care l-a creat mass-media, ci e important sa facem ceva pentru comunitatea pe care parintii nostri au reprezentat-o. Fratele meu, asa cum am spus, va lucra cu mine, ma va ajuta. Vom imparti atributiile in asa fel incat sa spuna lumea peste un an sau doi ca regele Cioaba are urmasi, are oameni care au aratat ca pot sa faca ceva.

Nu rupem puterea coroanei tatalui meu. Nicidecum! Este, daca vreti, o functie pe care o are un presedinte si un prim-ministru. Sau, daca nu, un guvernator al unei anumite zone. Puterea nu este impartita in doua, ci puterea este una. Noi aici suntem impreuna", a declarat Dorin Cioaba.

Rromii vor avea doi regi autoproclamati: Cum si-au impartit coroana cei doi fii ai lui Cioaba

Potrivit acestuia, in curand va fi comandata pentru el o coroana "pe masura titlului mostenit", respectiv cel de "rege international al romilor".

"O sa comand o coroana care sa fie una, asa, pe masura titlului pe care l-am mostenit. Am hotarat ca el (Daniel - n.red.) sa ramana cu coroana, pentru ca am vazut ca si mama a inceput sa incline in favoarea lui", a spus Dorin Cioaba.

La randul sau, Daniel Cioaba a spus, in conferinta de presa, ca si el va continua "drumul" impreuna cu fratele sau.

"Discutiile astea erau si daca ramanea Dorin sau eu, daca ramanea doar unul dintre noi, discutiile tot apareau pentru ca noi, cand am mostenit titlul acesta, am mostenit si dusmanii familiei noastre. Eu nu pot sa inchei aceasta discutie, aceasta nebunie care s-a creat pe aceasta tema, dar eu voi continua drumul pe care l-am luat impreuna cu fratele meu", a afirmat Daniel Cioaba.

Potrivit acestuia, titlurile vor ramane asa cum au fost stabilite la capataiul lui Florin Cioaba. "Va fi o singura casa regala, Casa regala Cioaba, pe care o s-o reprezentam amandoi", a sustinut Daniel Cioaba.

Dorin Cioaba dezvaluie ce contine testamentul tatalui sau

Cei doi au vorbit si despre averea familiei si despre modul in care aceasta va fi impartita. "Succesiunea pe avere, din discutiile cu mama mea, o s-o deschidem in momentul cand nu o sa mai fie mama. Am hotarat impreuna cu mama ca averea sa ramana in posesia ei pana cand ea nu o sa mai fie. De bani, daca am nevoie, imi fac", a declarat Daniel Cioaba.

Intrebat daca surorile vor primi din avere, Daniel Cioaba a spus ca acestea au primit atunci cand s-au maritat, dar vor mai primi ceva. La randul sau, Dorin Cioaba a sustinut ca tatal sau nu a avut bani in conturi, averea acestuia constand in imobile sau obiecte de arta.

Dorin si Daniel Cioaba au povestit si despre ultimele momente din viata lui Florin Cioaba, dar si de ce acesta a preferat sa mearga in concediu impreuna cu fiul cel mic, Daniel.

"Tata intotdeauna si-a dorit sa petreaca concediul cu fratele meu pentru ca are copilasii mici si a zis: 'Vreau sa ma duc cu nepotii, sa ma joc in nisip cu ei' ", a spus Dorin Cioaba.

Daniel Cioaba a afirmat ca, in ultimele clipe din viata, tatal sau i-a spus sa aiba grija de copii. "Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus tatal meu au fost sa am grija de copii si de familie. A spus: 'Daniel, ai grija de copii si de familie'. Atat", a precizat Daniel Cioaba.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata in 18 august, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, cu doua zile inainte, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Dorin Cioaba rege, #Dorin Daniel Cioaba coroana, #rege rromi, #moarte Florin Cioaba , #rromi