France 24: Rromii nu se lasa descurajati, se vor intoarce in Franta (Video)

Joi, 26 August 2010, ora 13:58
2407 citiri
France 24: Rromii nu se lasa descurajati, se vor intoarce in Franta (Video)
Foto: France24

Jurnalistii francezi au urmarit traseul rromilor expulzati din Franta, dar si atitudinea lor, si au constatat, ca si cei din Romania, ca acestia se vor intoarce cat mai rapid in Franta.

Ziaristii de la France 24 au realizat un reportaj despre o parte dintre rromii expulzati din Franta, care erau din Barbulesti, judetul Ialomita.

Aici, rromii expulzati traiesc in conditii mizere si in saracie, fara apa curenta si canalizare.

Sarkozy nu se lasa: expulzarea rromilor romani si bulgari va continua

Masurile Frantei impotriva rromilor, evaluate de Comisia Europeana

Rromii se plang ca nu au ce manca, si de aceea merg in Franta, unde gasesc si de lucru. "Este vina Guvernului roman, care ne transforma in hoti si in cersetori", a declarat unul dintre membrii comunitatii de rromi pentru France 24.

Obisnuiti cu discriminarea in tara de origine, cei peste doua milioane de rromi din Romania au luat calea Occidentului imediat dupa aderarea tarii la UE, scriu jurnalistii francezi. Rromii nu se lasa descurajati de politica Guvernului francez in ceea ce priveste rromii.

Sarkozy, acuzat ca discrimineaza rromi

"O sa ne intoarcem in Franta si pe jos, chiar daca dureaza un an. Trebuie sa ne castigam painea. Pentru noi, alocatia e de patru euro, cat un kilogram de carne. Poti sa traiesti cu atat, domnule Sarkozy?", mai spune un rrom.

Pentru rromi, frontierele sunt deschise, ruta catre Vest la fel, in ciuda obstacolelor, conchid jurnalistii francezi.

Pana in prezent, autoritatile franceze au demolat peste 80 de tabere amplasate ilegal ale rromilor, iar o parte dintre membrii comunitatii rrome au fost expulzati in tarile de origine, majoritatea in Bulgaria si Romania, primind un ajutor de 300 de euro de adult si 100 de euro de copil.

Ajunsi in Romania, majrotiatea rromilor expulzati au spus insa ca stau doar cateva zile aici si ca se vor intoarce in Franta, pentru ca in Romania nu au unde sa munceasca si sunt discriminati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#rromi Franta, #rromi Romania Franta, #rromi intorc Franta , #rromi
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Tare sunt curios ce masuri va lua presedintele Francez! Prima incercare se pare ca a gresit-o, le-a dat tiganilor bani de concediu doar. Si puteau sa-i intrebe pe nemti care s-au confruntat mai demult cu problema asta. Dar poate ca e mai bine asa, sa vada