Rares Buglea despre sterilizarea femeilor de etnie rroma: Ma delimitez total de PNL

Luni, 04 Februarie 2013, ora 21:32
3388 citiri
Rares Buglea despre sterilizarea femeilor de etnie rroma: Ma delimitez total de PNL

Presedintele TNL Alba, Rares Buglea, care a postat pe o retea de socializare un comentariu prin care propunea sterilizarea femeilor rrome, si-a dat luni demisia din functie si a anuntat ca se delimiteaza de PNL pana la lamurirea scandalului in care este implicat.

Rares Buglea a declarat luni ca a decis sa-si dea demisia din functia de conducere pe care o detine in cadrul PNL si a anuntat ca va incerca sa se "delimiteze" de PNL pana la clarificarea scandalului in care este implicat.

Buglea a spus ca a considerat ca aceasta este solutia "pentru a nu afecta imaginea TNL, o organizatie liberala si europeana".

El a anuntat totodata ca, lunea viitoare, este convocat la Consiliul National de Combatere a Discriminarii pentru a explica membrilor acestuia afirmatiile pe care le-a facut.

"Imi cer scuze daca printr-o exprimare nefericita, fie pe reteaua de socializare sau in declaratiile ulterioare, am lasat impresia ca ma refer doar la o anumita etnie, si nu asa cum am vrut si vreau sa sustin, ma refer la toate mamele iresponsabile din Romania, imi cer scuze fata de membrii acestei etnii daca s-au considerat direct vizati.

Intr-adevar, pe pagina de pe Facebook ma refeream la anumite mame rrome, pentru ca ponderea acestor cazuri, trebuie sa recunoastem, acolo o intalnim mai des, dar eu nu ma refer la etnia intreaga, ma refer la orice mama care dupa o nastere, doua se constata ca nu are niciun fel de dragoste, de grija si de preocupare pentru acei copii", a spus Buglea.

El a adaugat ca a propus "o oarecare solutie pentru a stopa aceasta natalitate scapata de sub control" si si-a exprimat dezamagirea ca "pentru unii, mai sensibili sau rau-intentionati, aceasta propunere suna cam dur si era interpretata xenofoba, rasiala".

Bugla a spus ca intentia sa nu a fost aceasta, precizand ca este un liberal si prin urmare un om tolerant.

"Nuanta e foarte importanta aici. Mesajul a fost unul foarte clar. Aceasta natalitate scapata de sub control, in astfel de medii, foarte sarace si needucate, intr-un fel sau altul, nu neaparat stopata, dar trebuie controlata. Daca am vorbit de sterilizare pe postarea mea, probabil ca la un moment dat sau sub o forma cat se poate de legala si de civilizata, de europeana, aceasta poate fi o solutie. Ma refer la sterilizarea voluntara. Acele mame trebuiesc convinse ca statul nu le poate ajuta la nesfarsit. Astazi, cu un copil, maine cu doi, poimaine cu zece", a afirmat Rares Buglea.

Potrivit sursei citate, "aceste mame trebuie ajutate, iar sterilizarea este o metoda contraceptiva de natura chirurgicala pe care o practica multe femei chiar din inalta societate".

"Eu nu propun un lucru violent si agresiv, propun sa le educam in acest sens pe aceste femei", a conchis Buglea.

Rares Buglea, presedinte TNL Alba si consilier local la Alba Iulia, a postat pe contul sau de Facebook un comentariu in care vorbeste despre educatia sexuala a membrilor etniei rrome, dar si despre sterilizarea femeii rrome.

"Am introdus noi apa in tiganime...( apropo, cand intrebi pe cineva de acolo unde locuieste mai nou nu zice tiganime, zice langa Dedeman :) ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa si un strat subtire de pavele (asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala.... stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane!", sustinea Buglea in postarea sa de pe reteaua de socializare, care contine numeroase greseli gramaticale.

Consilierul local mai spunea ca femeia rroma nu ar mai trebui lasata sa nasca al doilea sau al cincilea copil, iar "statul sa plateasca ajutoare sociale".

Buglea mai sustinea ca "iubeste omul indiferent de culoare, religie, origine", insa afirma ca ceea ce se intampla in familiile de romi care nasc numerosi copii este "dovada de inconstienta".

"De ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea......sa plateasca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea....lui, insa cea ce facem noi acum, adica fam de romani care un copil maxim doi, iar fam de tigani si ma refer aici la tiganii cei mai needucati si ne integrati...de la cinci copii in sus...este o dovada de inconstienta si iresponsabilitate fata de viitorul acestei tari! si cred ca le asiguram un viitor foarte << sigur >> copiilor nostri, pe cand vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1", scria Buglea.

Luni, cand aceasta postare a fost redata in presa, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a anuntat s-a autosesizat si ca va analiza aceasta situatie sub aspectul prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnitatii umane.

Totodata, presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, declara ca Rares Buglea si-a scris demisia din functia de presedinte al organizatiei de tineret ca urmare a afirmatiilor facute pe reteaua de socializare privind sterilizarea femeilor de etnie rroma.

"(Rares Buglea - n.r.) mi-a spus ca a scris deja demisia din functia de presedinte al TNL Alba, o am pe masa cand ajung la sediu, o trimite si prin fax, pe mail, la secretariatul general si la Tineretul National Liberal (...) Mi-a spus ca, de fapt, el a facut o greseala, discuta cu prietenii despre problemele mamelor care isi abandonau copiii, ca ce solutie ar fi ca sa nu-si mai abandoneze copiii, si a luat-o razna si s-a gandit el ca ia sa le pedepseasca pe mamele alea care isi abandoneaza copiii si sa le faca ceva. Acum si-a dat seama de greseala si si-a asumat-o politic", spunea Atanasiu.

Presedintele TNL, Florin Alexe, declara ca organizatia pe care o conduce se delimiteaza de afirmatiile liderului TNL Alba, care este si consilier local, fapt pentru care i s-a cerut demisia de onoare.

"I-am cerut demisia de onoare (de la sefia TNL Alba - n.r.), din cate am inteles acest lucru se va intampla in cursul zilei de astazi (...) A fost partener, a lucrat pentru diferite organizatii care sprijina rromii, am vazut ca lucreaza cu domnul Gruia Bumbu, o personalitate...Nu stiu ce l-a apucat, o fi fost o seara mai grea pentru dansul", declara Florin Alexe.

Rares Buglea este, de anul trecut, consilier local in Alba Iulia. In ultimii ani, Buglea a fost angajat al Prefecturii Alba si a lucrat pe mai multe proiecte europene in cadrul Asociatiei Pakiv Romania, organizatie care se implica in rezolvarea problemelor persoanelor de etnie rroma.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#consilier PNL sterilizare femei rrome, #consilier PNL sterilizare tiganci , #rromi