Regele Cioaba: Daca vorbim de infractionalitate, rromii sunt mici copii fata de romani

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 17:34
2854 citiri
Regele Cioaba: Daca vorbim de infractionalitate, rromii sunt mici copii fata de romani
Foto: Realitatea Tv

Infractiunile care au loc zilnic in Romania nu pot fi puse doar in carca cetatenilor de etnie rroma, atrage atentia regele Cioaba, porivit caruia rromii, fata de romani, sunt "mici copii" atunci cand vine vorba de incalcarea legii.

"Daca vorbim de sapun, sunt si multi romani care nu se spala, daca vorbim de infractionalitate, nu putem sa vorbim numai de rromi. Fata de romani, rromii sunt mici copii", a tinut sa sublinieze Florin Cioaba, joi, in cadrul unei emisiuni difuzate de Antena 3.

Potrivit regelui autoproclamat al rromilor, vinovata de modul in care sunt perceputi rromii in societatea romaneasca si nu numai este si presa, care promoveaza doar fata negativa a culturii Rromani.

"Eu cred ca si mass-media are o vina foarte mare pentru ca scoate in fata lucrurile negative pe care le fac rromii. Rromii fac si lucruri bune. De exemplu, organizatiile noastre. Avem 300 de organizatii care se ocupa de integrarea rromilor in societate. Avem si societati comerciale, peste 1.000. Platesc taxe la stat.

Avem oameni care sunt din domeniul cultural si cu care ne mandrim, cum este Madalin Voicu. Avem sportivi, avem fotbalisti, oameni de afaceri care isi vad de treaba lor. Sunt integrati in societate, dar avem si oameni certati cu legea. Noi ne ocupam de cei care vor. Si unii romani ar trebui integrati in societate si nu vor, comit infractiuni", a explicat Cioaba.

Mai mult, liderul rromilor sustine ca, intr-adevar, numarul copiilor de etnie rroma care nu se duc la scoala este foarte mare, insa pune asta pe seama saraciei si a dezinteresului Guvernului.

"Educatia rromilor ar trebui sa fie o prioritate si pentru Guvernul Romaniei. Numarul celor care nu se duc la scoala este mare, dar asta din cauza saraciei. Guvernul ar trebui sa sprijine aceste familii de rromi astfel incat sa-si poata trimite copiii la scoala.

Sunt milioane de rromi in Romania. Cine sa ii ajute? Nu pot eu, Cioaba, sa-i ajut pe toti. Societatea civila are si ea menirea ei, dar nu e de ajuns. Guvernul este cel care ar trebui sa se ocupe de integrarea rromilor in societate", a adaugat Florin Cioaba.

Totodata, regele cetatenilor de etnie rroma nu a pierdut ocazia sa le aminteasca rromilor sa-si declare etnia cu ocazia recensamantului: "Rromii trebuie sa inteleaga ca suntem cu totii romani, dar de etnie rroma. Nu doar pentru fonduri, pentru cultura noastra".

"Am constatat de-a lungul timpului ca multi dintre cetatenii de etnie din Romania ezita a-si declara nationalitatea atunci cand au loc recensaminte ale populatiei, si se declara ca fiind romani. Fac un apel la toti rromii ca in aceste zile cand se desfasoara Recensamantul Populatiei si al Locuintelor sa nu ezite a-si declara adevarata etnie.

Consider ca trebuie lasate la o parte orice resentimente sau sentimente de rusine si teama in a ne declara ceea ce suntem, adica rromi. Doar declarand ca suntem rromi vom reusi sa ne pastram identitatea ca etnie si, de asemenea, sa beneficiem de programele cu finantare europeana destinate romilor", le-a transmis Cioaba rromilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Regele Cioaba rromi, #Florin Cioaba recensamant rromi, #rromi infractiuni romani , #rromi