Regele rromilor vrea sa isi faca palatul obiectiv turistic

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 14:12
1915 citiri
Regele rromilor vrea sa isi faca palatul obiectiv turistic
Foto: Jurnalul.ro

Florin Cioaba, cel care s-a autointitulat regele rromilor, sustine ca vrea sa-si transforme casa in obiectiv turistic, deoarece foarte multi oameni sunt interesati de cultura si traditiile etniei pe care o reprezinta.

In ceea ce priveste viitorul "muzeu", nu toate zonele acestuia vor fi deschise publicului, dar vizitatorii vor putea vedea mai multe incaperi, printre care fostul birou al tatalui sau, Ion Cioaba.

Turistii vor putea admira obiecte specifice etniei rrome si insemne ale familiei, precum sceptrul de aur, coroana cu pietre pretioase, realizata tot din aur, si tronul. Cei interesati vor plati bilet pentru a vedea locuinta sa, dar suma nu a fost inca stabilita.

Mai mult, acesta vrea sa deschida si un restaurant cu specific romanes, in apropierea locuintei sale, pentru ca turistii sa poata aprecia bucataria traditionala.

"Ne-am gandit sa dam drumul si la un restaurant cu specific romanes in care sa fie ascultata muzica autentica. Va fi un restaurant fara alcool, dar cu produse traditionale de bucatarie", a spus Cioaba, specificand ca in restaurantul romanes se va gati si servi mancare in vase de cupru, realizate de catre reprezentantii etniei.

"In toate restaurantele din afara se gateste in vase de cupru, pentru ca acestea nu schimba gustul mancarii, dimpotriva ii dau un gust foarte placut. Vasele vor fi realizate de catre rromii nostri. De exemplu, cea mai buna cafea se poate face in ibrice din cupru, la nisip, rromii nostri fiind adevarati maestri in realizarea lor", a continuat Cioaba, pentru Mediafax.

Regele rromilor spera ca astfel turistii vor vedea si partile bune ale rromilor si nu ii vor mai considera doar niste infractori.

Reprezentantii agentiilor de turism privesc destul de optimist proiectul lui Florin Cioaba si spun ca este posibil ca un asemenea proiect sa aiba succes.

"Avand in vedere ca exista turisti cu foarte multe preferinte, exista posibilitatea ca acest 'palat' sa fie introdus in anumite circuite de vizitare ale orasului Sibiu, turistii descoperind astfel atat traditiile romanesti, cat si traditiile romanes. Probabil turistii straini vor fi cei mai incantati de noutatile din peisajul sibian", a declarat Alina Deaconu, reprezentanta unei agentii de turism din municipiul Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#casa turisti regele Cioaba, #restaurant specific romanes , #rromi