Rromii vor avea doi regi autoproclamati: Cum si-au impartit coroana cei doi fii ai lui Cioaba

Vineri, 23 August 2013, ora 14:46
6038 citiri
Rromii vor avea doi regi autoproclamati: Cum si-au impartit coroana cei doi fii ai lui Cioaba

Dorin Cioaba, fiul cel mare al lui Florin Cioaba, a anuntat, vineri, inainte de plecarea spre cimitir a cortegiului funerar, ca fratele sau cel mic, Daniel, va primi coroana tatalui sau si va fi rege al rromilor din Romania, iar el va fi rege international al rromilor si va purta o a doua coroana.

Dupa ce Dorin Cioaba a fost incoronat rege international al rromilor si i-a fost pusa pe cap o coroana noua, realizata vineri dimineata din 24 de monede din aur de 24 de karate, a avut loc o a doua ceremonie.

Astfel, fiul cel mic al lui Florin Cioaba, Daniel, a primit coroana tatalui sau, sceptrul si lantul cu insemnele casei regale, fiind desemnat rege al rromilor din Romania. Ceremoniile au avut loc in casa familiei Cioaba, langa sicriul cu trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba.

Cei doi fii, Daniel si Dorin Cioaba, au primit apoi binecuvantarea mamei lor, s-au imbratisat, iar membri ai familiei au strigat: "Traiasca regii!".

Dorin Cioaba anuntase, anterior, ca, in calitate de rege international al rromilor, se va ocupa de relatia casei regale cu intreaga comunitate a rromilor din lume, iar fratele sau cel mic, Daniel, va avea "atributiunile de conducere in tara".

Independent: Boala lui Cioaba a starnit o competitie intre Ponta si Basescu

Un rege cu averea, un rege cu puterea

Dorin Cioaba a anuntat, de asemenea, ca intreaga avere a tatalui sau va fi mostenita de catre Daniel Cioaba, iar lui ii va ramane ceea ce l-a invatat tatal sau in timpul vietii.

"Mie tata mi-a dat ce mi-a dat in timpul vietii, ii multumesc, m-a invatat sa respect si sa fiu un om care sa ajute comunitatea", a afirmat Dorin Cioaba.

La scurt timp de la acest anunt, Dorin Cioaba a fost incoronat rege international al rromilor de catre doi reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Rromilor. Acestia i-au pus pe cap o coroana noua, realizata vineri dimineata din 24 de monede din aur de 24 de karate. In momentul incoronarii, langa Dorin Cioaba s-a aflat si Corneliu Vadim Tudor.

Dorin Cioaba a declarat ca membrii Consiliului de Coroana, impreuna cu mama sa, familia si apropiatii au hotarat sa continue proiectele incepute de tatal sau.

Dorin Cioaba dezvaluie ce contine testamentul tatalui sau

"Impreuna ne vom completa"

"Au hotarat ca eu sa ma ocup de partea internationala a relatiei casei regale cu intreaga comunitate a rromilor din lume, iar fratele meu sa aiba atributiunile de conducere in tara, pentru ca trebuie sa ajutam comunitatea internationala, dar nu vrem sa neglijam comunitatea rromilor din Romania. (...) Impreuna ne vom completa", a spus el.

Aproape 200.000 de rromi, asteptati la inmormantarea lui Cioaba

Funeralii cu fast

Funeraliile la casa familiei Cioaba, unde a fost instalat un banner de mari dimensiuni cu fotografia lui Florin Cioaba purtand coroana de rege, au inceput cu muzica de fanfara si cantece crestine intonate de corurile unor biserici baptiste si penticostale si cu o slujba religioasa condusa de Beniamin Poplacean, presedintele bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist.

Au urmat mesaje de ramas bun din partea mai multor apropiati ai familiei si a unor pastori din cultele penticostal si baptist, toate fiind rostite in casa, langa catafalcul lui Florin Cioaba.

Programul ceremoniilor care fusese anuntat cu o zi in urma de Dorin Cioaba nu a mai fost respectat insa. Astfel, ceremonia de incoronare ca rege al rromilor a lui Dorin Cioaba, care ar fi urmat sa aiba loc inainte de plecarea spre cimitir a cortegiului funerar, nu a mai avut loc.

Antropolog: Comunitatea rroma a supravietuit timpului datorita respectului aratat mortului - Interviu

Unii lideri ai rromilor aflati la locuinta familiei Cioaba declarau ca incoronarea a fost amanata intrucat vor fi desemnati doi succesori ai lui Florin Cioaba.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#rege national international rromi, #incoronare regi fii Cioaba, #doi regi autoproclamati rromi , #rromi