Salariu minim de 900 de lei, cere Agrostar

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 18:34
2664 citiri
Salariu minim de 900 de lei, cere Agrostar

Federatia Agrostar a solicitat cresterea salariului minim de la 700 la 900 lei, pentru ca agricultura reprezinta un sector important de lucratori, iar societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile acestora, a declarat vineri presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

"Am cerut un comitet interministerial cu Ministerul Muncii, deoarece Federatia noastra solicita cresterea salariului minim de la 700 la 900 lei pentru ca reprezentam un important sector de lucratori. Am cerut ca acest comitet interministerial sa analizeze si munca la negru din agricultura pentru ca societatile agricole, din informatii pe care noi le avem, fac evaziune fiscala cu salariile lucratorilor.

Vom cere inspectoratelor teritoriale sa verifice contractele colective de munca, aplicabilitatea lor si la nivel de ramura si la nivelul societatilor agricole", a mentionat Niculae Stefan.

Acesta sustine ca a discutat si despre registrul zilierilor.

"Stiti bine ca, in agricultura, se folosesc foarte multi zilieri si am cerut reanalizarea acestei legi. Noi o sa venim cu propuneri concrete. Am avut o discutie legata de evaziunea fiscala si ne-am exprimat protestul ca acel certificat de producator, care trebuia pana acum elaborat, nu a trecut si suntem surprinsi ca Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor nu si-au dat acordul", a adaugat presedintele Agrostar.

Stop evaziunii!

Niculae Stefan a precizat ca Federatia Agrostar a propus Ministerului Agriculturii sa se faca un carnet al legumicultorului sau al producatorului agricol.

"Ministerul a imbratisat aceasta idee, pentru ca trebuie neaparat sa starpim acest flagel. Producatorii agricoli pierd sume colosale din cauza evaziunii fiscale in agricultura. Guvernul trebuie sa isi reanalizeze pozitia cu privire la aceasta zona a evaziunii si nu vrem ca acest Guvern sa propmita ca celalalt Guvern - si sa nu se tina de cuvant.

Vrem masuri ferme de combatere a evaziunii in agricultura care, din calculele noastre, depaseste 2 miliarde euro", a mai spus presedintele Agrostar.

Potrivit acestuia, fiecare legumicultor, fiecare producator, trebuie sa aiba un carnet care va fi vizat de catre primarie si de catre asociatiile reprezentative ale producatorilor din domeniu.

"Acesta va fi legitimatia lui intr-o piata sau unde va merge sa vanda marfa, cu suprafetele, cantitatile, calitate, tot ceea ce trebuie sa cunoasca un cumparator si sa cunoasca organul fiscal care vine sa controleze un producator. Ma refer la micii producatori. Nu este o garantie ca nu se va mai face evaziune fiscala, dar trebuie in primul rand sa identificam producatorii agricoli, pentru ca in piete este foarte greu de identificat", a mai spus presedintele Agrostar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#majorare salariu minim, #crestere salariu minim economie, #salariu minim Agrostar , #salariu minim pe economie