Geoana: Guvernul nu are voie sa se joace cu majorarea salariilor

Luni, 01 August 2011, ora 16:11
1139 citiri
Geoana: Guvernul nu are voie sa se joace cu majorarea salariilor
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, cere Guvernului sa inceteze sa comunice "pe surse" deciziile fundamentale pentru romani, cum ar fi cresterea salariilor, si ii solicita premierului Emil Boc sa faca publica strategia sa de protectie sociala si viziunea care va fi aplicata pentru ajutorarea celor aflati in vulnerabilitate, astfel ca dupa alegerile din 2012 "noul Guvern sa nu fie nevoit sa ia din nou masuri de reducere a salariilor".

"Declaratia facuta de Jeffrey Franks, ca exista posibilitati materiale pentru o recuperare a salariilor pierdute de bugetari, nu reprezinta si o garantie ca salariile vor creste. Solicit pozitia oficiala a Guvenului Romaniei, asumata de catre Premier si Ministrul de Finante. Acesata tactica de guvernare, in care decizii fundamentale sunt scurse cu jumatate de gura pe surse politice trebuie sa inceteze. Avem nevoie de o guvernare in care anunturile cu impact major asupra vietii oamenilor sa fie asumate de catre cei aflati la putere", a declarat presedintele Senatului, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Mircea Geoana sustine ca nu e suficient ca salariile sa creasca, ci e nevoie in prezent ca si TVA-ul sa revina la valoarea initiala.

"Chiar daca salariile vor creste la nivelul din 2010, acest lucru nu este suficient. Vreau sa amintesc ca TVA a fost marita si ea trebuie sa revina la valoarea initiala, pentru ca aceasta masura a lovit puterea de cumparare si a stimulat un puseu major de inflatie. Cel mai important lucru in acest moment este sa fim realisti in legatura cu ceea ce inseamna veniturile si cheltuielile populatiei. In conditiile in care salariile au fost reduse brusc anul trecut, iar costurile vietii si ale produselor si serviciilor au crescut, coroborat cu inflatia, trebuie amintit ca o revenire cu "taraita" a salariilor nu ajuta cetatenii foarte mult in ceea ce priveste costurile tot mai mari cu care se confrunta.

De asemenea, vreau sa stiu cat de sustenabila este cresterea salariala, pentru a nu pune romanii in situatia ca dupa alegerile din 2012, noul Guvern sa fie nevoit sa ia din nou masuri de reducere a salariilor. Campania electorala poate ca incepe din acest an, dar responsabiliatea Guvernului trebuie sa fie mai extinsa decat aceasta viziune ingusta", a mai spus presedintele Senatului.

Mircea Geoana crede ca protejarea locurilor de munca si a celor vulnerabili este prioritara, in conditiile in care lumea se pregateste pentru un nou val al crizei financiare.

"In conditiile in care lumea se pregateste pentru un nou val al crizei mondiale, eu vreau sa stiu care sunt politcile macro-economice ale Romaniei, care este strategia pentru varfurile de plata care urmeaza si care este planul financiar pentru urmatorii 3 ani. Vreau sa subliniez ca protejarea locurilor de munca si a celor vulnerabili este prioritata, cu atat mai mult cu cat piata financiara internationala da semnale de perpetua agitatie. Doresc sa solicit Premierului sa faca publica strategia sa de protectie sociala, precum si viziunea sa pentru cei aflati in vulnerabilitate", a conchis Mircea Geoana.

Jeffrey Franks: Romanii vor simti cresterea economica in 2012

Romanii vor incepe sa simta cresterea economica la inceputul anului viitor, inclusiv prin venituri mai mari, potrivit lui Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania.

"In acest an, bugetul se pare ca arata bine. Se pare ca s-ar putea sa apara loc, mai tarziu, pentru initiative in plus ale Guvernului. Daca, in cateva luni, lucrurile arata la fel de bine, Guvernul ar putea sa aleaga niste ajustari modeste. Reprezinta o decizie a Guvernului daca vrea sa ia aceasta initiativa in 2012 sau daca este o urgenta pentru 2011", a declarat Jeffrey Franks, la Antena 3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana majorare salarii, #Mircea Geoana crestere economica , #salariu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ce moaka de Geonel sekurist care se vrea bagat in seama?