Opinii: Bun venit Finantelor in Romania reala !

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 23:46
2061 citiri
Opinii: Bun venit Finantelor in Romania reala !
Foto: blog.nouadreapta.org

Pe la Finante nu prea batea vantul saraciei. Reducerea stimulentelor i-a adus in pragul disperarii, pentru ca acestea faceau diferenta intre angajatii de la Finante si restul lumii.

Acum si cei de la Finante, adica de la Administratiile Financiare, au intrat in randul lumii. E timpul ca si ei sa simta pe propria piele cum e sa nu castigi mai mult decat un salariu. Si acela mic.

In Romania tot mai saraca inca mai exista protejati. Unii sunt cei din companiile de stat. Altii erau, pana mai ieri, cei de la Finante.

Nu avem cum sa stim noi, oamenii de rand, cum este sa primesti prime de vacanta si diverse stimulente doar pentru ca lucrezi la Finante. Independent de asa-numitele performante care lipsesc cu desavarsire.

Pe la Administratiile Financiare se angajeaza doar pe pile. Asa se face ca birourile sunt pline de incompetenti. Nu puteam generaliza, insa, prin multe locuri pe unde am trecut, am cunoscut doar angajati care nu prea cunosc meseria din care castiga bani.

Voi da exemplul municipiului Giurgiu, acolo unde, daca mergi sa intrebi ceva sau sa ii intrebi de ce oare te amendeaza pentru ca ti-ai platit contributiile la timp, nimeni nu stie ce sa raspunda.

Nu stiu sa raspunda nici la intrebarea cum au ei dreptul sa amendeze pe cineva cu domiciliul fiscal in Bucuresti. E o taina pe care nu au dezlegat-o si mai lucreaza la elucidarea ei.

Nu stiu pentru ca nu au habar. A intra pe un astfel de post caldut este un privilegiu de care beneficiaza doar cei cu relatii inalte prin Giurgiu.

Este echivalentul meseriei de vames. Mai bine zis, meseria de vames cam pana acum cativa ani, cand spagile primite la locul de munca ii transformau in cei mai bogati si mai influenti oameni din oras.

Dar sa revenim la saracii de pe la Finante. Pana acum nu aveau cum sa creada celor saraci. Dar de cand privesc viata fara un sfert din salariu pe card, si-au mai schimbat viziunea.

Unii se plang ca nu mai au cu ce sa isi plateasca ratele. Nimeni nu i-a obligat, insa, la fel ca si pe politisti, sa contracteze credite pentru constructia unor vile sau pentru multe masini de zeci de mii de euro.

Este ceea cea se cheama chivernisirea personala. Daca nu stii cat ti se intinde plapuma, atunci vei constata ca poti ingheta de frig, intr-o buna zi. E o regula simpla.

Ministrul spune ca angajatii sai s-au obisnuit cu bani multi. Asa este, e greu sa revii la simplitate dupa ce te-ai obisnuit cu prime grase si vacante prin tari exotice.

Vor invata si domnii de pe la Finante, poate, ca a ti se reduce salariul nu inseamna ca vei muri de foame sau ca vei ramane in strada. Inseamna ca trebuie sa faci economii si sa te descurci. E o lectie pe care profesorii, doctorii si politistii i-ar putea invata cu placere.

Sau pot urma sfatul presedintelui Basescu si sa isi mai ia un loc de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#greva finante, #ialomitianu, #stimulente, #prime, #administratia financiara Giurgiu , #salariu