PDL: Nu cresc salariile, nimeni din Coalitie nu a dat semne de slabiciune populista

Luni, 01 August 2011, ora 14:06
1932 citiri
PDL: Nu cresc salariile, nimeni din Coalitie nu a dat semne de slabiciune populista
Foto: Antena3

Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al Partidului Democrat-Liberal, a declarat luni ca in cadrul sedintei de coalitie nu s-a discutat despre cresterea salariilor bugetarilor, asa cum a spus Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor.

"In coalitie astazi nu s-a discutat subiectul cresterii salariilor. Nimeni nu are in intentie ca de la 1 octombrie sa existe o crestere a salariilor. Din punct de vedere politic, toata lumea isi doreste ca prosperitatea sa fie caracteristica vietii romanilor, (...) dar avem o responsabilitate a echilibrului national, daca am ajuns la aceasta stabilitate prin eforturi pe care partidul le plateste politic, pe care Coalitia le plateste politic, pe care pana la urma le sustin cetatenii, nu avem voie sa dm cu piciorul acestor realizari cedand primelor impulsuri populiste.

Nimeni din Coalitie nu a dat semne de slabiciune populista, toata lumea din Coalitie intelege care sunt semnele economice in acest moment", a declarat Sever Voinescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Balbaiala in Coalitie - Cresc sau nu salariile bugetarilor de la 1 octombrie?

Purtatorul de cuvant al PDL a precizat ca discutiile privind majorarile salariale vor avea loc doar de la 1 ianuarie, luand in calcul nivelul cresterii economice, inscrierea in tinta de deficit de 3% pentru 2012, dar si situatia economica la nivel global.

Sever Voinescu a declarat ca propritatea Guvernului in prezent este sustinerea cresterii economice si in trimestrul al III-lea, in conditiile in care exista parametri buni de dezvoltare.

"Evaluarile economice in acest moment sunt bune, practic Guvernul Boc a atins toate tintele in acordurile anterioare si asta creeaza premise bune de dezvoltare. Ne apropiem de cel de-al treilea trimestru de crestere economica consecutiva.(...) Cheltuielile sunt sub control si sub limita care o stabilizem cu FMI in vreme ce veniturile sunt peste asteptari", a declarat Sever Voinescu.

Deputatul PDL a adaugat ca Guvernul este preocupat de reducerea arieratelor si de sustinerea investitiilor.

Conform unor surse politice, liderii Coalitiei asteapta sa vada de cati bani va dispune statul dupa ce se inregistreaza si incasarile la finalul trimestrului III, pentru a vedea cu cat se pot majora salariile bugetarilor.

Varujan Pambuccian, liderul minoritatilor a confirmat ca s-a discutat despre un procent de majorare a salariilor cu 5%. Informatia a fost insa infirmata de premierul Emil Boc si de ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Sever Voinescu, #Voinescu crestere salarii, #Voinescu slabiciune populista , #salariu