Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din administratia publica locala ameninta cu boicotarea alegerilor

Marti, 17 Mai 2016, ora 20:43
4655 citiri
Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din administratia publica locala ameninta cu boicotarea alegerilor
Foto: Ziare.com

Sindicalistii din administratia publica locala, nemultumiti de proiectul de ordonanta de urgenta privind salarizarea in sistemul bugetar, ameninta cu declansarea conflictului de munca si boicotarea alegerilor locale din luna iunie.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca proiectul acorda cresteri salariale importante pentru administratia centrala si niciun leu pentru administratia locala, relateaza News.ro.

Vicepresedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, Pompiliu Buzduga, a declarat marti, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ca cel mai probabil angajatii din administratia publica locala vor boicota alegerile.

Salarii marite pentru angajatii de la stat - proiectul salarizarii bugetarilor, in dezbatere publica

"Probabil ca vom boicota alegerile ce vor veni, plus greva generala in toata administratia locala. Acestea sunt primele concluzii la care am ajuns. Nu este normal ca sapte ministere sa primeasca cresteri salariale de 70 la suta din cat sunt salariile la Secretariatul General al Guvernului, iar administratia locala sa nu primeasca niciun leu. Deci toti cei care aduc bani de fapt si ministerelor, care fac si proiecte europene sa primeasca salarii de 1.400 - 1.500 de lei. Si atunci, vom declansa conflictul de munca si vom boicota alegerile locale care vin acum", a spus Buzduga.

Ciolos vine cu lamuriri despre proiectul privind salarizarea bugetarilor: Nu va scadea niciun salariu

Proiectul de Ordonanta de Urgenta vizeaza eliminarea diferentelor de salarizare pentru munca egala din administratia publica centrala - aparatul central, prin stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat in plata la 1 august 2016. Masura nu se aplica structurilor teritoriale.

Proiectul de OUG mai stipuleaza si introducerea unui sistem de premiere bazat pe conditii de reforma si criterii de performanta pentru personalul din sistemul de sanatate si pentru personalul didactic si didactic auxiliar, incepand cu luna ianuarie 2017.

Discutii pe salariile bugetarilor: Sindicalistii din Educatie ameninta cu boicotarea examenelor

Astfel, ordonatorii de credite pot acorda premii anuale, semestriale si trimestriale, in limita a 2 la suta din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevazut in statul de functii, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget, in conditiile indeplinirii criteriilor de performanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#boicotare alegeri locale sindicalisti, #sindicalisti administratie locala protest, #proiect salarizare bugetari , #salariu