Reactia ASF dupa dezvaluirea salariilor uriase: La noi sunt mai mici decat la BNR!

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 16:32
5860 citiri
Reactia ASF dupa dezvaluirea salariilor uriase: La noi sunt mai mici decat la BNR!

Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, a declarat ca salariile institutiei sunt sub cele ale Bancii Nationale (BNR), dupa dezvaluiri ca presedintele ASF ar fi castigat peste 72.000 de euro in doua luni.

"ASF a fost de la inceput transparenta in privinta politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedentile are 14.000 (de euro - n.red.) net, prim-vicepresedintele 12.000, vicepresedintele la fel.

Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romanie", a declarat Radu Soviani, la Realitatea Tv, potrivit Realitatea.net.

Explicatia acestuia pentru veniturile foarte mari a fost legatura cu anumite prime.

"E posibil ca in unele cazuri salariile din noiembrie si decembrie sa includa fie prima de vacanta, fie prima de sfarsit de an si de aceea pentru noiembrie sau decembrie e posibil ca veniturile brute comunicate sa fie mai mari decat salariile. Prima de vacanta nu poate depasi nivelul unul salariu lunar", a spus Soviani.

Sotia lui Daniel Chitoiu, audiata la DNA in scandalul ASF

Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, a obtinut venituri de peste 72.000 de euro brut, in ultimele doua luni ale anului 2013, potrivit unor informatii publicate de Hotnews.

De asemenea, prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, a castigat in aceeasi perioada peste 68.000 de euro brut. Totodata, venituri uriase au incasat si diferite rude ale unor demnitari, angajate la ASF.

Astfel, Laura Elena Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, a avut un venit brut de peste 19.000 de euro in ultimele doua luni ale anului 2013, in timp ce fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a castigat 16.700 de euro in lunile noiembrie si decembrie 2013.

Venituri de peste 15.000 de euro brut in ultimele doua luni ale anului 2013 au avut si Aura Socol, sotia consilierului premierului Victor Ponta, Cristian Socol, dar si Iuliana Scutaru, sotia deputatului liberal Cristian Scutaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#salarii uriase ASF, #salariu Rusanu ASF, #rude demnitari angajate ASF , #salariu