Salarii mai mari cu 30% pentru alesii locali, au decis deputatii din Comisia de munca

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 20:02
6077 citiri
Salarii mai mari cu 30% pentru alesii locali, au decis deputatii din Comisia de munca

Indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene vor fi majorate cu 30%, au decis membrii Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, care au adoptat luni un amendament la Legea de aprobare a OUG 2/2017.

Amendamentul a fost depus, pe 14 martie, de catre grupurile parlamentare ale PSD, ALDE si UDMR.

"Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE si UDMR au facut propuneri in Comisia pentru munca si protectie sociala, astfel incat sa beneficieze de majorarea indemnizatiei cu 30% alesii locali, primari, viceprimari, presedinti, precum si vicepresedinti ai consiliilor judetene.

Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizatiilor si pentru personalul care ocupa functii de demnitate publica la nivelul autoritatilor publice locale", se arata intr-un comunicat semnat de liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit social-democratului, "textul initial al Ordonantei excludea de la majorari alesii locali".

Marcel Ciolacu a mai precizat ca "amendamentul va reduce situatiile in care unii functionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, presedintilor, precum si vicepresedintilor consiliilor judetene desi responsabilitatea acestora este net superioara".

Tot pe 14 martie, presedintele Comisiei de munca a Camerei, deputatul PSD Adrian Solomon afirma ca este "anormal" ca salariile unor functionari din administratia publica locala sa fie de doua ori mai mari decat ale primarilor, viceprimarilor si ale presedintilor de consilii judetene, in conditiile in care acestia din urma isi asuma responsabilitatea administrativa, politica si judiciara.

"Temeiul este ca este anormal ca in administratia publica locala unii functionari sa aiba de doua ori mai mult decat viceprimarul, primarul sau chiar presedintele CJ, in conditiile in care responsabilitatea si administrativa, si politica, si judiciara se rasfrange asupra alesilor, si nu asupra functionarilor", a afirmat deputatul PSD.

Intrebat de ce majorarea indemnizatiilor se face cu 30%, Adrian Solomon a spus ca "este mai mult de 20%".

"Pentru ca e mai mult de 20%. Se intampla ca acuma si cu acest 30% secretarul tot sa aiba mai mult ca primarul", a raspuns social-democratul.

Camera Deputatilor este for decizional.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#majorare indemnizatii alesi 30, #indemnizatii alesi crescute 30, #salarii crescute administratia locala , #salariu