Ziare.com

Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 09:31

   

Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate
Salariile medicilor rezidenti ar putea sa fie dublate la rectificarea bugetara, care urmeaza sa fie decisa in august de Guvern, potrivit unor discutii de principiu avute marti de Ministerul Sanatatii cu reprezentantii asociatiilor profesionale si sindicatele din sistemul sanitar.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a aratat ca institutia sa a propus majorarea salariilor rezidentilor de la circa 220 de euro la 400-450 de euro, iar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a dat un acord de principiu.

"Noi am propus ca masura imediata dublarea salariilor medicilor rezidenti, iar domnul ministru a fost de acord", a declarat Vasile Astarastoae.

Potrivit acestuia, ministrul Nicolaescu a avansat data de 10 august, la care Guvernul ar urma sa faca rectificarea bugetara, prin ordonanta simpla, insa este nevoie si ca Ministerul Finantelor sa-si de acordul pentru dublarea salariilor rezidentilor.

Pentru dublarea salariilor rezidentilor, Guvernul trebuie sa aloce circa 41 de milioane de euro pe un an intreg, a precizat presedintele CMR.

Citeste mai multe despre Negocieri pe salariile medicilor: Grila de salarizare versus permutarea banilor intre medici. Sansa rezidentilor - rectificarea bugetara din august pe Curs de Guvernare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2210 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!

Sa va auda Dzeu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor