Salariile si pensiile ar putea creste - Guvernul, mandatat sa negocieze cu FMI

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 11:53
6957 citiri
Salariile si pensiile ar putea creste - Guvernul, mandatat sa negocieze cu FMI
Foto: Arhiva

Membrii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministrul Emil Boc sa negocieze cu Fondul Monetar International (FMI) cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor, incepand din luna aprilie, a declarat prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde.

"Azi (luni - n.red.) membrii conducerii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministru sa negocieze marirea, din aprilie, a salariilor si a pensiilor", a declarat Frunzaverde.

In schimb, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat, la Realitatea TV, ca majorarea modesta, de maximum 5 la suta, ar putea surveni daca vor exista resurse bugetare.

"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat Barbu.

"Eu am convingerea ca fiind Banca Mondiala, FMI si Comisia Europeana in Romania si fiind discutiile si negocierile cu guvernul, analizele care se fac trebuie sa fie si cu un mesaj clar pentru populatie. Aceasta majorare modesta poate sa fie pana la 5 procente, dupa ce am discutat cu partenerii nostri si pe datele pe care le avem", a subliniat ministrul Muncii.

Oficialii FMI au recomandat guvernului, dupa ultima misiune in Bucuresti, din noiembrie anul trecut, sa majoreze, in acest an, salariile si pensiile, daca bugetul o va permite.

De asemenea, premierul Emil Boc a spus, in repetate randuri, ca se va lua in considerare o majorare a salariilor bugetarilor si pensiilor, in cazul in care va exista un spatiu bugetar.

In 2012, Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 1,9 la suta, insa FMI ii permite, conform acordului, un deficit de 3 procente.

Nu in ultimul rand, Frunzaverde a declarat ca nu se ia in vedere organizarea alegerilor anticipate. "Nimeni din coalitie nu-si doreste acest lucru", a precizat reprezentantul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#crestere salarii, #crestere pensii, #Sorin Frunzaverde , #salariu