Salariile taiate cu iataganul se vor mari cu zaharelul, daca mergem pe sarma (Opinii)

Miercuri, 03 August 2011, ora 22:13
1652 citiri
Salariile taiate cu iataganul se vor mari cu zaharelul, daca mergem pe sarma (Opinii)
Foto: firstsliveone.wordpress.com

Intrucat aventura focoaselor s-a terminat, fiii primarului din Deta au fost prinsi, serialul vamesilor s-a perimat si nici harjoanele dintre Moni si Iri nu mai distreza pe nimeni, televiziunile cu ochii cat cepele ar fi ramas fara rating, daca PDL nu se certa cu el insusi pe tema salariilor noastre.

Cine minte? That is the question!

Ratingul este insa salvat, cand auzi ca una spune Tanasescu, in sensul ca sunt bani, alta Voinescu in sensul ca nu sunt, Pambuccian in sensul ca exista fonduri, Ialomiteanu in sensul ca nu exista, premierul in sensul ca are dreptate Voinescu, nu Tanasescu, iar Pambuccian in sensul ca el insusi n-are dreptate si, ca urmare, acum afirma ca nu mai afirma ceea ce afirmase atunci cand se apucase sa afirme fara sa stie exact ce afirma.

Intrucat telespectatorul nu pricepe acest limbaj poliglot, iar Google, dotat cu soft pentru tradus din toate limbile, n-are unul si pentru tradus ce spun politicienii, mai pe limba alegatorilor, era normal ca televiziunile sa organizeze dezbateri.

Intamplator, problema salariilor o dezbat aceiasi specialisti de serviciu, care ieri analizau cazul primarului din Deta, alaltaieri focoasele rapite si, inainte de asta, divortul lui Moni, soarta lui Pepe, plus destinul lui Zavo, cea certata cu mama, dupa ce abia se impacase cu ea.

Ca sa nu lase impresia ca au venit cu lectia neinvatata, comentatorii intercaleaza analizele cu reluari din ce au spus Voinescu, Tanasescu, Ialomiteanu, Boc, Pambuccian si iarasi Pambuccian, facand haz.

Hazul se produce cand apare o intrebare simpla si insistenta: cine minte? Fireste, intrebarea este pusa retoric, intrucat nu e un secret, toti stiu ca mint toti.

Acum nu sunt bani, dar ii pastram ca sa-i dam la anul

Cine spune ca banii ar fi numai pentru investitii, stie bine ca investitiile se programeaza cu bani multi, dar se fac cu bani putini, adica mai deloc.

Banii se dau cu taraita cam cat sa ajunga la o zecime dintr-o sutime de autostrada intreaga pe un sigur sens, sau la o jumatate de sfert dintr-o linie de centura, programata sambata si pusa in functiune festiv, cu o zi inainte de termen, vineri.

Nimeni n-a pus punctul pe i mai bine decat domnul Voinescu, cand a recunoscut ca salariile se vor mari la anul, in doua etape. Corect: o etapa inainte de alegerile locale si una inainte de cele generale. Daca erau si alegeri prezidentiale, marirea se facea in trei etape.

Sa maresti salariile in 2011 si sa ai alegeri in 2012 ar fi curata sinucidere, iar pe domnul Boc il poti acuza de orice, numai de sinucigas nu.

In problema salariilor, s-a exprimat la un post de radio, si domnul Basescu, traducand liber si pe intelesul tuturor, ceea ce softul Google nu e capabil sa explice pe limba nimanui.

La umblatul pe sarma, suntem primii

Pe scurt, Romania sta mult mai bine decat altii, datorita intelepciunii cu care guvernul a invatat-o sa umble pe sarma, in timp ce Italia, Spania, Irlanda, Portugalia si, mai ales, Grecia stau sa cada in groapa cu lei, gata sa fie mancate de tigri.

Datorita guvernului nostru, mai intelept ca al altora, umblam pe sarma ca pe trotuar, intrucat am avut curajul sa taiem salariile cu iataganul, iar acum ne da mana sa le restituim cu zaharelul, de la 1 ianuarie "daca nu survin derapaje".

Dupa parerea mea, vor surveni. Este obligatoriu sa survina derapaje pana prin martie-aprilie, intrucat ianuarie este prea departe de alegerile din iunie, iar luna mai este prea aproape.

Urmatoarea etapa fara derapaje va fi in septembrie sau octombrie, cat mai aproape de noiembrie sau decembrie. Si cu asta, basta, alte majorari nu vom mai vedea decat peste doi ani, la prezidentiale, orice ar spune Voinescu, Tanasescu, Ialomiteanu, Boc si toti la un loc.

Acesta este fondul problemei - cum se zice. Restul sunt numai discutii la televizor, presupuneri, ipoteze, intrebari, replici, raspunsuri, riposte, toate facute ca sa lase impresia ca analizam, cercetam, si disecam.

Regula de aur a tv: saptamana si evenimentul

De fapt, nu disecam nimic. Totul e gata disecat, iar, daca noi facem show, nu e decat ca sa treaca o saptamana si sa inceapa alta, cand vom diseca altceva.

Ce anume, nu stiu. Poate apare un divort, poate se vor fura alte focoase, poate va pica in flagrant un pesedist ca sa jubileze pedelistii, sau un pedelist ca sa se frece pe maini pesedistii, ori un penelist, ca sa se bucure toti ceilalti.

Orice pica, e binevenit. Televiziunile sunt totdeauna pe faza, moderatorii se pricep la orice, iar invitatii, chiar in acest moment, ataca din toate directiile problema mersului pe sarma, strecurandu-i presedintelui numai pioneze pe scaun si coji de banana sub talpa.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#marire salarii bugetari, #trepte majorare salarii , #salariu