Salarizarea bugetarilor: Si magistratii tuna si fulgera ca nu primesc bani in plus

Joi, 19 Mai 2016, ora 14:17
3789 citiri
Salarizarea bugetarilor: Si magistratii tuna si fulgera ca nu primesc bani in plus
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), din care fac parte judecatori, procurori si magistrati asistenti, contesta proiectul de modificare a Legii salarizarii bugetarilor, lansat marti in dezbatere publica de guvernul Ciolos, din cauza ca angajatii din Justitie nu sunt vizati de acest proiect.

Intr-un comunicat remis joi agentiei Agerpres sub semnatura judecatorului Gabriela Baltag, presedintele AMR, se arata, printre altele, ca "acest proiect nesocoteste flagrant justificarea lui, adica efectuarea unor corectii in sistemul de salarizare din fondurile publice".

"O astfel de abordare a Executivului are loc in conditiile in care disfunctiile existente si in sistemul de justitie, in ce priveste politica salariala, au fost permanent semnalate de Asociatie", mai sustine Gabriela Baltag.

In plus, presedintele AMR afirma ca ultimul sau demers, o petitie inregistrata la Ministerul Muncii, a fost solutionat prin trimiterea ei catre Ministerul Justitiei, "cu mentiunea ca este 'institutie competenta in solutionarea aspectelor sesizate".

Mai mult, aceasta sustine ca sistemul judiciar este "capusat" de functii asimilate judecatorilor si procurorilor in cadrul Ministerului Justitiei, Institutului National al Magistraturii sau Consiliului Superior al Magistraturii, aceste functii fiind salarizate special, desi "activitatea beneficiarilor acestora nu inseamna infaptuirea actului de justitie".

In aceste conditii, AMR face un apel public la corecta evaluare si examinare a politicii salariale, fara "invrajbirea categoriilor profesionale bugetare".

Sute de mii de angajati de la stat ar urma sa aiba salarii marite, potrivit noului proiect de ordonanta de Guvern privind salarizarea bugetarilor, vizati de aceste majorari urmand sa fie in special salariatii din Educatie si din Sanatate.

Totodata, guvernul are in vedere introducerea unui sistem de premiere bazat pe conditii de reforma si criterii de performanta, incepand cu luna ianuarie 2017.

Ciolos vine cu lamuriri despre proiectul privind salarizarea bugetarilor: Nu va scadea niciun salariu

Proiectul a nemultumit si alte categorii de bugetari, printre care angajatii din administratia publica locala, care ameninta cu boicotarea alegerilor din 5 iunie.

Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din Educatie ameninta cu boicotarea examenelor

Proiectul salarizarii bugetarilor: Sindicalistii din administratia publica locala ameninta cu boicotarea alegerilor

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Asociatia Magistratilor contesta legea salarizarii, #Ciolos salarizare bugetari , #salariu