Sindicalistii insista pe impozitarea progresiva a salariilor si la stat, si la privat

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 09:20
3868 citiri
Sindicalistii insista pe impozitarea progresiva a salariilor si la stat, si la privat
Foto: newschannel.ro

Dupa consultarile de marti cu presedintele Traian Basescu, sindicalistii nu au renuntat la speranta ca vor reusi sa convinga Guvernantii sa nu reduca toate salariile bugetarilor cu 25%. O solutie propusa de Bogdan Hossu, presedintele Cartelului Alfa, este impozitarea progresiva a salariilor atat la stat, cat si la privat.

Iata propunerea lui Bogdan Hossu: salariile sub 2.500 de lei sau 3.000 de lei sa ramana la cota actuala de impozitare de 16%, cele peste acest nivel si pana la 8.000 de lei sau 10.000 de lei ar trebui sa fie impozitate cu 25%, iar salariilor "nesimtite" de peste 10.000 de lei sa li se aplice un impozit de 38 sau 40%.

Liderul Cartel Alfa a mai venit cu o idee, potrivit Adevarul, si anume aplicarea diferentiata a reducerilor salariale, pe ordonatori de credite.

Hossu sustine ca, in unele ministere, precum cel al Finantelor, procentul de reducere ar trebui sa fie mai mare. La Finante s-ar economisi foarte mult numai daca s-ar anula suplimentele, unele dintre acestea totalizand 350% din salariu.

Hossu: Basescu a cerut sa nu se valideze inca scrisoarea de acord cu FMI

Si alti sindicalisti agreeaza solutia impozitarii progresive a salariilor, printre care cei de la Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR).

Liderii marilor centrale sindicale se vor intalni miercuri pentru a discuta si finaliza cateva simulari care sa duca la reducerea cu 25% a cheltuielilor cu personalul, inclusiv varianta cu impozitarea in trepte a veniturilor. Sindicalistii vor prezenta apoi ideile lor, vineri, la intalnirea Consiliului Economic si Social.

Hossu: Va trebui o schimbare rapida de Guvern

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului Boc sa nu valideze scrisoarea de acord stand by cu FMI pana nu se obtine aprobarea Consiliului Economic si Social.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#sindicate impozit progresiv, #Hossu impozit salarii , #salariu