Top zece salarii din institutille de stat, in 2009

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 20:00
3646 citiri
Top zece salarii din institutille de stat, in 2009
Foto: Arhiva

In ciuda crizei si a recesiunii statul roman a cheltuit, in 2009, 1,17 miliarde de lei doar pentru salariile angajatilor din zece institutii care ii apartin.

Pe primul loc se situeaza cei de la Consiliului Superior al Magistraturii care au un salariu de - 9.771 de lei pe luna, iar pe locul zece sunt cei de la Curtea Constitutionala care castiga 5.747 de lei pe luna.

In 2009 fondul de salarii de la Consiliul Superior al Magistraturii a fost de de aproape 50 milioane de lei, iar stimulente financiare au fost in valoare de 14.259 de lei, informeaza Wall Street.

Aici fiecare angajat castiga in medie un salariu de 9.771 de lei pe luna, iar ei au avut cele mai mari salarii din randul institutiilor publice.

Urmatorii pe lista sunt cei de la MAE unde un angajat castiga pe luna un salariu de 8.059 lei pe luna, iar fondul de salarii de care a beneficiat a fost anul trecut de peste 227 milioane lei.

Alti angajati fericiti cu bani multi castigati in 2009 sunt cei de la Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale care au fost platiti pe luna cu 7.705 lei pe luna, iar fondul total de salarii a fost de aproape 77 milioane lei.

Pe locul patru in topul angajatiilor cu salarii mari in 2009 sunt cei de la Consiliul Concurentei care au castigat 7.384 de lei pe luna, institutia utilizand un fond de salarii de 27,1 milioane lei.

La mijlocul topului se afla angajatii de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor care au castigat un salariu 6.735 de lei pe luna. La aceasta institutie fondul de salarii a fost de aproape 7,7 milioane de lei.

Si la Curtea de Conturi castigul salarial mediu brut din 2009 a fost de 6.255 de lei pe luna, iar cumulat cu nivelul stimulentelor platite de institutie se ajungea la un castig mediu de 6.315 lei/luna.

Curtea de Conturi a avut la dispozitie anul trecut un fond de salarii in suma de peste 103 milioane lei si a mai acordat stimulente de aproximativ 1 milion de lei.

Pe locul sapte se afla angajatii de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor. Fondul de salarii in 2009 s-a ridicat la 48,1 milioane lei, iar un angajat a castigat 6.125 de lei pe luna.

Si la Ministerul Public angajatii ai dus-o bine in 2009. Aceasta institutie a acordat angajatilor stimulente fiscale, nivelul acestora a fost redus, de 138.717 lei la nivel de institutie, iar pe luna salariul a fost de 6.004 de lei pe luna.

Si ultima institutie din top este Curtea Constitutionala unde angajatii au castigat 5.747 de lei pe luna. Institutia a cheltuit anul trecut 6,13 milioane de lei pentru a achita salariile angajatilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#top salarii angajati stat, #top salarii mari 2009, #Curte Conturi CSM , #salariu
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Mi se pare firesc!! Injustitia din Ro trebuie facuta pe bani grei!!
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
sindicalistii condusi de liderii obezi invesmintati in costume armani stiu despre salariile golanoilor enumerati in articol ?