1 Decembrie: Ce ne ureaza americanii de Ziua Nationala

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 11:03
2848 citiri
1 Decembrie: Ce ne ureaza americanii de Ziua Nationala

Statele Unite sunt mandre sa aiba un prieten apropiat si un aliat ca Romania si isi doresc ca acest parteneriat sa fie si mai puternic in anii care urmeaza, se arata in mesajul adresat vineri seara Romaniei de Departamentul de Stat al SUA, cu ocazia Zilei Nationale de 1 Decembrie.

"In numele presedintelui (Barack) Obama si al poporului Statelor Unite, transmit urarile noastre de bine tuturor romanilor care isi sarbatoresc Ziua Unirii de 1 Decembrie", se arata in mesajul de felicitare semnat de secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Kerry aminteste ca SUA si Romania au avansat in relatia strategica in acest an si mentioneaza inceperea lucrarilor de constructie, in luna octombrie, la scutul de la Deveselu - "o contributie semnificativa pentru securitatea noastra comuna si pentru NATO".

De asemenea, oficialul american vorbeste si despre reinnoirea Acordului Fulbright, prin intermediul caruia peste 3.000 de studenti, profesori si oameni de stiinta din ambele tari au beneficiat de schimburi de experienta inca din 1960.

"Relatiile noastre economice cu Romania sunt deosebit de puternice, cu investitii de miliarde de dolari din 1990", adauga Kerry in comunicatul de presa.

Parada de 1 Decembrie

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza vor participa, duminica, 1 decembrie, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

Lor li se vor adauga aproximativ 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si Statele Unite ale Americii.

1 Decembrie: Trafic restrictionat si trasee RATB modificate

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piata.

Cum ne surprind alesii de 1 Decembrie: Cea mai mare parada, cu buget urias

Cea mai mare defilare militara din ultimii 23 de ani, de Ziua Nationala a Romaniei, are nevoie si de buget pe masura, fondurile pentru organizarea acesteia fiind de aproximativ cinci ori mai mari decat in mod normal.

Astfel, bugetul pentru evenimentul de anul acesta se apropie de un milion de euro, iar parada nu va fi una austera ca anul trecut, ci romanii vor vedea pe cerul patriei avioane de lupta si elicoptere.

D.R.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#1 decembrie mesaj SUA, #mesaj american Zi Nationala , #sarbatoare