Ziare.com

Cate zile libere avem in 2014 - vezi cate pica in weekend

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 12:12

   

Cate zile libere avem in 2014 - vezi cate pica in weekend
Trei dintre zilele libere prevazute de Codul Muncii vor pica in 2014 sambata sau duminica. In schimb, o parte dintre sarbatorile legale vor putea genera adevarate minivacante pentru bugetari, daca Guvernul va decide cuplarea lor cu weekendul.

Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Internationala a Muncii (1 Mai), Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei (1 Decembrie).

Cum 1 si 2 ianuarie cad miercuri si joi, bugetarii au primit liber si in ziua de vineri, urmand sa se intoarca la serviciu luni, pe 6 ianuarie.

De asemenea, prima si a doua zi de Paste sunt libere, iar in 2014 acesta va pica pe 20 aprilie. Asadar, romanii vor avea liber si luni, 21 aprilie, ei intorcandu-se la munca de marti. Dupa cateva zile de lucru va veni si 1 Mai, sarbatoare care pica joi. In aceasta situatie, unii salariati primesc liber si in ziua de vineri - o alta minivacanta.

Un alt scurt concediu va pica de Rusalii, prima si a doua zi fiind zile de sarbatoare legala. Acestea pica pe 8 si 9 iunie, adica duminica si luni. Adormirea Maicii Domnului, sarbatorita pe 15 august, va pica intr-o zi de vineri, adica un alt weekend prelungit pentru romani.

In 2014, Sfantul Andrei va pica intr-o zi de duminica, insa 1 Decembrie va fi sarbatorita luni. Craciunul va cadea intr-o joi, urmatoarea zi fiind, de asemenea, libera.

Citeste mai multe despre zile libere 2014 sarbatori 2014
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ar fi bine sa numarati mai degraba, cite zile de munca veti avea

si cat somaj va fi!
Mai usor cu tzopaitul, mai mult si sapa, dragi asistati de toate culorile!
Ca pe vremea lui Castro:

Trabacho SI,
Samba, NO!
Trabacho SI,
Samba, NO!
Trabacho si,
Samba no!

 

"Cate zile libere avem in 2014?" Un fel de socoteala de popor nomad

si cu apucaturi sociale dubioase!
Cred ca germanii au numarat cite zile pot munci ca sa isi asigure mult ravnita prosperitate. Ea se gaseste prin munca serioasa, nu prin zile libere...
Dar, in fine, noi nu sintem germani...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor