Ziare.com

Inca o zi libera pentru romani?

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 15:18

   

Inca o zi libera pentru romani?
Vasilica Miron, senator PPDD, vrea o noua zi libera pentru romani.

Potrivit Romania Tv, ar fi vorba de Ziua Bunicilor, care se sarbatoreste pe 1 octombrie.

Insa aceasta nu este singura propunere similara facuta de parlamentarii romani.

In legislatura actuala, alesii si-au dorit concediu de Ziua Cartilor, Ziua Parlamentului, Ziua Limbii Romane sau chiar de Ziua Tatarilor.

In perioada Sarbatorilor de iarna, romanii vor avea trei zile libere suplimentare, respectiv 27 decembrie 2013, 31 decembrie 2013 si 3 ianuarie 2014.

Insa ele vor fi recuperate sambata, pe 14 si 21 decembrie 2013, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana in data de 24 decembrie 2013, iar ziua libera suplimentara din ianuarie va fi recuperata tot sambata, pe 11 ianuarie.

Zile libere in 2014

Anul viitor, romanii vor avea mai multe zile libere. Potrivit Codului Muncii, angajatii au liber in prima si a doua zi de Paste (stabilit pe 20 aprilie), de 1 mai, in prima si a doua zi de Rusalii (sarbatoare celebrata in perioada 8 - 9 iunie) si pe 15 august, cand are loc sarbatoare Adormirea Maicii Domnului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2685 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

io propun 365 de zile libere pe an

ati uitat e zilele libere care ar trebui date la pastele cailor si la sfantul asteapta.

 

....................................ASA ESTE SI EU,...........

...Cred ca cele 6 zile lucratoare sa fie libere si platite,iar sarbatorile legale cind pica,+ duminicile sa fie platite dublu!...Si aici la noi sarbatorile legale sau duminicile sint platite dublu, DACA SE LUCREAZA!...Dar cine lucreaza in rrromanika?...
viorel ratiu cincinnati oh usa

N-am sa uit niciodata faptul ca imediat dupa rascoala din 1989

primul cuvant pe care romanul l-a pronunta a fost: "uichend"...!
Acest cuvant magic a fost imediat pus si in practica!!!Romanul imediat dupa 1990 si-a luat liber incepand de vineri....
Asta in timp ce japonezii dupa razboi d-abea dupa 20 de ani si-au permis sa introduca ├╝ichend_ ul..
Soacra-mea olandeza,deasemeni mi-a povestit ca in Olanda dupa razboi s-a muncit in "draci"si duminica ( mai ales la catolici unde duminica-i sfanta).In schimb in Romania care arata ca dupa razboi in 1990 nu s-a intamplat nimic,doar sarbatorirea "uichendului"in mare vedelie si inconstienta nationala!On loc sa puna "osul"la munca sa i-a matura.lopata si tarnacopul in mana,sa i-a bidineaua si sa faca Romania frumoasa,sau vaicarit incontinuu ca "sa le dea" asa cum au fost obisnuiti!Romanul nu intelege nici dupa 23 de ani ca lucrurile mari incep de la cele mici!Nimeni nu intelege sau vrea sa inteleaga,ca o zi libera costa natiunea enorm.La roman,asa cum este la japonez,olandez nemt etc simtul civic,raspunderea sociala este egala cu ZERO! Aici este "buba" cea mai mare in evolutia noastra economica.sociala etc.....Sfinte Sarbatori ale Craciunului fericite!Aveto grija sa va luati vacanta pana in 10 ianuarie..!!Aici se munceste si pe 27 si pana in 31 decembrie iar pe 03 ianuarie se pune osul la treaba.....

 

Rromanescu cu mare nivel de trai ...pentru guvernanti....

...boborul sufla in duda...si se bucura de autobahn de 60 km...in draci...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor