Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Vom fi ce-am fost si mai mult de-atat...

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 10:39
4928 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Vom fi ce-am fost si mai mult de-atat...
Foto: Arhiva

Premierul Ungureanu o ia pe urmele predecesorilor sai.

Dupa anuntarea, inclusiv la Bruxelles, a reintregirii salariilor bugetarilor, dupa alocarea sumelor din fondul de rezerva al Guvernului in procent de 80% primariilor si consiliilor judetene ale PDL, dupa infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in limba maghiara la UMF Tg. Mures, a venit momentul zilelor libere.

Ca de asta avea nevoie Romania aflata in turbioanele crizei economice mondiale. De zile libere.

Luni, 30 aprilie, va fi declarata zi nelucratoare. Nu ca celelalte ar fi prea lucratoare. Dar, macar, trebuia sa te prezinti la serviciu. Cum marti si miercuri e sarbatoare, cine sa vina la munca joia.

O saptamana de concediu la mijlocul primaverii prinde de minune, ca tot avem alegeri in luna iunie, sa fie lumea odihnita, sa gandeasca la cine da mai mult.

Sigur, zilele libere se adreseaza celor care lucreaza la obez. La statul obez. Ca privatii slabanogi n-au parte de asa ceva. Ei muncesc si de 1 Mai, sa hraneasca obezul.

Nu, n-o spun eu, este descrierea, altfel corecta, facuta de presedintele Traian Basescu. Zilele libere se refera la bugetari, la profesorii abia reveniti dintr-o vacanta de doua saptamani, la functionarii care de vrednici ce sunt pierde tara banii de la UE, la fiscalistii care nu reusesc sa stranga taxe si impozite, la astia care se spetesc muncind. Sigur, nu toti, doar majoritatea.

Sperantele ca MRU reprezinta altceva in politica romaneasca se risipesc incet, incet. Dupa anuntul intempestiv ca ar putea construi o noua miscare politica, a lasat-o mai moale.

Daca va simti teren sigur, daca va avea alaturi oameni de incredere, daca, daca... Se simte prelucrarea din Modrogan, poate chiar de la Cotroceni. Ce nevoie avem de noi miscari cand le avem pe alea vechi? De ce sa zapacim alegatorii, sa nu mai stie cu cine sa voteze.

Asa ca ramane cum am stabilit. Cei care sperau intr-un MRU providential, care sa scoata tara la munca, sa-si ia gandul. O trimite la mare si la munte, in concediu, sa nu se speteasca muncind.

Si o propunere. Primele 10 zile din iunie sa se dea liber, sa fim convinsi cu cine trebuie sa votam.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ungureanu zile libere, #zile libere romani, #zi libera 30 aprilie , #sarbatoare