Mica Unire: Politicienii dau buluc la Iasi, protestatarii le arata morcovul

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 09:15
5368 citiri
Mica Unire: Politicienii dau buluc la Iasi, protestatarii le arata morcovul
Foto: Arhiva

Cateva mii de persoane vor asista, vineri, la manifestatiile prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iasi, la eveniment anuntandu-si participarea si presedintele Senatului, Crin Antonescu, premierul Victor Pontam dar si mai multi ministri. Presedintele Traian Basescu nu si-a confirmat prezenta.

Municipalitatea ieseana va organiza spectacole si va oferi 10.000 de portii cu fasole si carnaciori si vin fiert pentru a marca 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca.

Pentru prima data in ultimii ani, reprezentantii Primariei Iasi au decis ca manifestarile dedicate Micii Uniri sa nu contina si concert de muzica populara. Edilul iesean, Gheorghe Nichita, a luat aceasta decizie in semn de solidaritate cu victimele tragediei aviatice din Muntii Apuseni, in urma careia studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan si-au pierdut viata si cinci persoane - copilotul si patru medici - au fost ranite.

Politicienii dau buluc la Iasi, pe 24 ianuarie: Puterea si Opozitia sarbatoresc Mica Unire

Potrivit programului anuntat anterior, in Piata Unirii din Iasi ar fi trebuit sa cante Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Sofia Vicoveanca, Veta Biris, Zinaida Julea din Republica Moldova si Cvintetul de alamuri "Adamos Brass", concertele fiind insa anulate.

Manifestarile vor avea loc in Piata Unirii, incepand cu ora 9:30. Dupa discursurile oficiale, depunerile de coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza si defilarea militarilor, municipalitatea va oferi 10.000 de portii cu fasole si carnati, precum si vin fiert.

Dupa lasarea intunericului, 100 de militari vor marsalui cu torte aprinse pe traseul Muzeul Unirii - Palatul Culturii.

Politicienii, intre Iasi si Focsani

La manifestarile organizate la Iasi cu prilejul sarbatoririi Unirii Moldovei cu Principatele Romane vor fi prezenti premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, precum si vice-prim-ministrii Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si Gabriel Oprea.

De asemenea, vor mai fi la Iasi si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul de Externe, Titus Corlatean, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Culturii, Gigel Stirbu, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, precum si ministrul pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova.

Si-au mai anuntat participarea si democrat-liberalii Vasile Blaga si Catalin Predoiu, precum si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

Dupa-amiaza, politicienii se vor muta sa sarbatoreasca, aceeasi Unire, la Focsani. Premierul Victor Ponta, insotit de alti ministri, va merge si la Focsani, in timp ce seful Senatului, Crin Antonescu, va fi prezent doar la Iasi.

Se anunta proteste

La Iasi se anunta, pentru vineri, si proteste. Membrii grupului "Uniti salvam toata Romania" se mobilizeaza pe retelele sociale pentru un protest fata de Guvernul Romaniei.

Sub indemnul "Iesenii si-au scos morcovul si i-l arata lui Ponta", cei care doresc sa participe la proteste sunt chemati in Piata Unirii de la ora 11:00.

"Vineri, 24 ianuarie 2014, ne intalnim la ora 11:00 in Piata Unirii (in fata Cinematografului Victoria) pentru a pregati o intampinare asa cum merita exponentul actualului guvern, Victor Viorel Ponta. Vom canta, vom scanda si vom dansa Hora 'Uniti Salvam Toata Romania' pentru a demonstra faptul ca unirea este a noastra, a cetatenilor, si este indreptata impotriva lui Ponta si restul clasei politice.

Pentru a fi vizibili si usor de recunoscut unii intre altii, aduceti cu voi un morcov, pentru a i-l arata lui Ponta! Morcovul va fi simbolul prin care vom ilustra minciunile lui Ponta, dar va fi si avertismentul nostru pentru el. De ce? Pentru ca morcovul pe care ni-l vinde isi are locul in alta parte!", se arata in apelul a protest, lansat pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#sarbatoare Unire Iasi proteste, #Unire Iasi polticieni, #Ponta Antonescu Mica Unire , #sarbatoare