Pastorala de Craciun a patriarhului: Sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Mantuirii Neamului

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 21:33
7459 citiri
Pastorala de Craciun a patriarhului: Sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Mantuirii Neamului
Foto: Ziare.com

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, indeamna in Pastorala de Craciun "sa oferim celor din jurul nostru daruri si semne ale bucuriei", sperand totodata ca valorile crestine "ne vor ajuta (...) sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Manturii Neamului".

PF Daniel spune, la inceputul Pastoralei, ca sarbatoarea Nasterii Domnului este, "mai intai de toate, sarbatoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni".

Indemnul Patriarhului pentru "viata noastra de fiecare zi, dar mai ales in aceste zile de sarbatoare" este "sa oferim celor din jurul nostru daruri si semne ale bucuriei". "Sa aducem bucurie in casele si in sufletele in care se afla tristete si singuratate, boala si saracie, suferinta si instrainare", mai spune PF Daniel, in mesajul sau.

Patriarhul vorbeste in Pastorala si despre romanii din diaspora: "Sa nu uitam in rugaciunile noastre si in faptele iubirii noastre fratesti de Craciun si de Anul Nou nici pe fratii nostri romani care se afla departe de tara si de casa, dincolo de granitele Romaniei. Ne rugam Domnului Iisus Hristos sa le daruiasca ajutor in viata si in pastrarea si cultivarea credintei ortodoxe si a spiritualitatii romanesti, pentru ca munca sau studiul lor in strainatate sa nu devina indepartare sau instrainare spirituala de cei dragi ai lor din Romania".

PF Daniel reaminteste, in acelasi mesaj, ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat 2015 drept Anul omagial al misiunii parohiei si manastirii si Anul comemorativ al Sfantului Ioan Gura de Aur si al marilor pastori de suflete din eparhii.

Patriarhul continua subliniind ca "din perspectiva lumii secularizate de astazi, in care primeaza agonisirea de bunuri materiale trecatoare si individualismul egoist in detrimentul cultivarii virtutilor crestine, ca iubirea de Dumnezeu si de aproapele, sfintenia si smerenia, se simte tot mai mult nevoia unei lucrari pastoral-misionare comune, pentru a intensifica pastrarea identitatii crestine prin cunoasterea vietii sfintilor ca modele duhovnicesti".

Apel pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului

PF Daniel isi exprima totodata speranta ca "toate aceste valori (crestine - n.red.) ne vor ajuta sa zidim duhovniceste Biserica din suflete, dar si sa contribuim mai mult la construirea Catedralei Mantuirii Neamului, ideal sfant al multor generatii, daca ne gandim ca anul acesta s-au implinit 130 de ani (1884-2014) de cand regele Carol I a promulgat Legea Catedralei, care insa abia acum se construieste concret, ea fiind o necesitate practica si un simbol al demnitatii noastre nationale".

"In aceste zile de sarbatoare si bucurie sfanta pentru viata noastra crestina, va indemnam pe toti, cu parinteasca si frateasca dragoste in Hristos, sa aratati lumina dreptei credinte si a faptelor bune pretutindeni unde va aflati, sa impartasiti si altora bucuria sfintelor sarbatori ale Craciunului, Botezului Domnului si Anului Nou!", mai spune PF Daniel, care isi incheie mesajul cu urarile traditionale "Sarbatori fericite!" si "La multi ani!".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#pastorala Craciun patriarh, #Patriarhul Daniel pastorala Craciun, #patriarh mesaj Craciun, #patriarh mesaj Catedrala Mantuirii Neamului , #sarbatoare