Programul activitatilor de 1 Decembrie

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 07:14
7503 citiri
Programul activitatilor de 1 Decembrie

Ministerul Apararii Nationale a facut public programul paradei de 1 Decembrie, care va avea loc duminica, parada urmand a incepe de la ora 11.00.

Astfel, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, parada va incepe cu salutul Drapelului de Lupta, dupa care se va intona imnul national al Romaniei si se vor executa 21 de salve de tun.

Iata care este programul evenimentelor pregatite pentru ziua de 1 Decembrie:

11.00 Salutul Drapelului de Lupta, trecerea in revista a Garzii de Onoare, salutul garzii si ocuparea locului in tribuna.

11.05 Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, va interpreta imnul national al Romaniei.

11.08 Se executa 21 de salve de artilerie.

11.09 Se aduce un omagiu eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii din Balcanii de Vest, Irak si Afganistan. In plus, in memoria eroilor din cele doua razboaie mondiale si din teatrele de operatii, se va tine un moment de reculegere.

11.15 Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Presedintiei.

11.17 Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Senatului si a Camerei Deputatilor.

11.19 Are loc depunerea unei coroane de flori din partea Guvernului Romaniei.

11.23 Se realizeaza dispozitivul de defilare.

11.35 Incepe parada militara ce se desfasoara cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei. Comandantul paradei este generalul de brigada Tomita-Catalin Tomescu, loctiitorul sefului Directiei Instructie si Doctrina din Statul Major General.

Cum ne surprind alesii de 1 Decembrie: Cea mai mare parada, cu buget urias

Autoritatile pregatesc cea mai mare defilare militara din ultimii 23 de ani, de Ziua Nationala a Romaniei, pentru care au alocat un buget pe masura, fondurile pentru organizarea acesteia fiind de aproximativ cinci ori mai mari decat in mod normal.

Astfel, bugetul pentru evenimentul de anul acesta se apropie de un milion de euro, iar parada nu va fi una austera ca anul trecut, ci romanii vor vedea pe cerul patriei avioane de lupta si elicoptere.

Anul acesta, de 1 Decembrie vor defila si militari din armatele statelor care fac parte din NATO. In plus, Armata Romana va face spectacol si anul acesta, iar la eveniment vor fi prezente si trupe ale Ministerului Afacerilor Interne, SRI si SPP.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#parada militara 1 decembrie, #parada militara Ziua Nationala, #program activitati 1 decembrie , #sarbatoare