Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanii vor sa stea acasa de ziua de nastere - sondaj

Luni, 26 Martie 2012, ora 15:24
2345 citiri
Romanii vor sa stea acasa de ziua de nastere - sondaj
Foto: Arhiva

Angajatii romani ar prefera sa nu vina la lucru cand isi aniverseaza ziua de nastere, releva un sondaj realizat printre cititorii Ziare.com.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 21.03.2012 - 26.03.2012 si la el au participat 4.165 de cititori.

Vreti sa aveti liber de ziua de nastere? - Sondaj Ziare.com

50,56% dintre respondenti au spus ca ar prefera sa stea acasa pentru a sarbatori cu cei dragi, 44,59% au fost impotriva, iar 4,85% dintre respondenti au bifat "Nu stiu/ Nu ma intereseaza".

Subiectul a intrat in dezbaterea publica saptamana trecuta, dupa ce deputatul PDL Marius Rogin a initiat un proiect legislativ in acest sens.

"De ziua angajatului, acesta se gandeste la ziua sa in loc la activitatea la locul de munca. In momentul de fata, de foarte multe ori, angajatorul nu-i acorda zi libera, iar angajatul se vede in imposibilitatea de a-si serba ziua(...) Daca vine cu diverse produse la munca - suc, bere, prajituri, va ingreuna cu siguranta tot mecanismul de productie", a explicat Marius Rogin.

In plus, el spune ca ziua nu trebuie platita, cata vreme omul nu vine la munca, dar angajatorul poate decide sa-i faca un cadou sarbatoritului, dandu-i banii.

Propunerea a starnit nemultumiri, atat in randul reprezentantilor patronatelor, cat si al altor parlamentari, chiar din PDL.

"Sa-i dea zi libera ca-i eclipsa de luna, sa-i dea zi libera ca a obosit si nu poate sa vina la serviciu. Deci putem in mod hilar sa imaginam tot felul de motivatii pentru care sa dam o zi libera in speranta ca vom fi apreciati", a comentat nemultumit Cristian Parvan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania

Si senatorul PDL Cristian Radulescu si-a exprimat nemultumirea spunand ca se folosesc "tot felul de pretexte pentru mini-vacante, punti intre sarbatori".

"Este adevarat ca statistica arata ca la noi sunt 11 sarbatori si altii au mai multe sarbatori, insa se poate face discutia cum se lucreaza in alte tari si cum in tara noastra. Nu prin inmultirea zilelor libere se vor relansa economia si atitudinea fata de munca a romanilor", a comentat senatorul PDL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#zi nastere libera lege, #liber ziua nastere , #sarbatoare