Ziare.com

Viata lui Iisus Hristos, sub lupa stiintei - fapte confirmate de cercetatori

Sambata, 30 Martie 2013, ora 21:56

   

Viata lui Iisus Hristos, sub lupa stiintei - fapte confirmate de cercetatori
Iisus Hristos poate fi cel mai cunoscut om ce a trait vreodata, dar in mod surprinzator viata lui este cunoscuta foarte putin. Desi stiinta nu poate dovedi ca evenimentul invierii lui Iisus s-a petrecut, istoricii au stabilit unele evenimente din viata sa.

Duminica, 31 martie, peste 2 miliarde de crestini catolici sarbatoresc invierea lui Iisus Hristos din morti, potrivit Live Science.

Majoritatea istoricilor considera ca Iisus a fost real. Pentru a testa veridicitatea scrierilor biblice, istoricii compara explicatiile crestinilor despre viata lui Iisus cu sursele istorice ale romanilor si evreilor, mai ales ale istoricilor Flavius Josephus si Cornelius Tacitus.

Daca ieslea poate sau nu sa fie importanta pentru nasterea Mantuitorului, oamenii de stiinta sunt de acord ca Iisus s-a nascut intre anii 2 i.Hr. si 7 i.Hr., in Nazareth, un sat din Galileea. Mai mult, istoricii considera ca Iosif, tatal lui Iisus, chiar a fost tamplar.

Unul dintre momentele principale ale Noului Testament este botezarea lui Iisus, de catre Ioan Botezatorul. Cei mai multi istorici afirma ca acest eveniment a avut loc.

Istoricul Josephus a mentionat preocuparile mistice ale lui Ioan Botezatorul, precum si executia sa de catre regele Irod.

Dupa viziunea sa, Iisus a inceput sa predice ca Pamantul ar putea fi transformat in "Imparatia lui Dumnezeu". Mesajul reformator al lui Iisus s-a inradacinat adanc in traditia evreiasca si el nu a considerat niciodata ca a creat o noua religie in sine, ci a reformat una in care a fost nascut, sustin oamenii de stiinta.

Josephus nu numai ca-l mentioneaza pe Iisus intr-un pasaj, ci si il descrie ca pe un om intelept si un invatator. Pasajul este insa controversat, deoarece multi istorici considera ca autorul a adaugat mai tarziu anumite expresii, precum "El a fost Mesia".

Majoritatea istoricilor sunt de acord ca Iisus a fost privit ca un invatator si ca un vindecator in Galileea si in Iudeea.

Mai multe surse mentioneaza evenimentul crucificarii lui Iisus, care se datoreaza lui Pilat din Pont, guvernatorul roman. Evangheliile crestine spun ca cerul s-a intunecat pentru mai multe ore dupa crucificare, lucru pe care istoricii il considera ca un miracol sau o prevestire.

Folosind astronomia, istoricii au folosit aceasta mentiune pentru a descoperi anul mortii lui Iisus. Unii sustin ca rastignirea a avut loc in anul 29 d.Hr., iar altii in anul 33 d.Hr.

Moartea prin rastignire a fost folosita de catre romani, executiile fiind destinate sclavilor si celor care se opuneau autoritatilor romane.

Veridicitatea diverselor relicve, cum ar fi piroanele crucificarii si coroana de spini a lui Iisus nu au un suport istoric sau stiintific. Relicva cea mai importanta, Giulgiul din Torino, ar putea fi un argument mult mai important, intrucat teste recente au sustinut ca acesta provine din timpul lui Iisus.

O alta descoperire recenta, resturile unui papirus in care se pomeneste despre "sotia lui Iisus", a fost privita cu mult scepticism.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Isus Cristos,fiul DUMNEZEULUI celui viu

Noul Testament-Matei 16
13. Isus a venit in părtile Cezareii lui Filip, si a intrebat pe ucenicii Săi: "Cine zic oamenii că sint Eu, Fiul omului?“

14. Ei au răspuns: "Unii zic că esti Ioan Botezătorul; altii: Ilie; altii: Ieremia, sau unul din prooroci."

15. "Dar voi“, le‑a zis El, "cine ziceti că sint?“

16. Simon Petru, drept răspuns, I‑a zis: "Tu esti Hristosul, Fiul DUMNEZEULUI celui viu!"

 

albulescule, ca de obicei, o incurci rau de tot

Majoritatea istoricilor care se ocupa de isus sint crestini, deci trebuie sa iei afirmatiile lor cu un grain of salt. Ei cred ca e posibil sa fi existat un om real care a servit ca model in creatia personajului literar isus. Ceea ce spun ei este ca isus a fost un progect itineranr ca neneumarati altii in vremea lui si ca religia pe care a profesat-o el a fost iudaismul, nu crestinismul.

Joesphus a scris la peste 60 de ani de la moartea "modelului" lui isus si pasajul la care te referi tu este suspectat de istorici ca a fost insertat 200 mai tirziu (Eusebius din Cesarea e principalul suspect).

Istoricii se ocupa exclusiv cu fapte reale, nicidecum cu prevestiri miraculoase. Daca s-a intunecat ceva, n-a fost o prevestire.

Pilat nu a fost "guvernator", orice istoric iti poate confirma asta.

Ti-am atras atentia si ieri ca evidenta pe care o avem azi arata ca giulgiul din Torino este o facatura din secolul 13-14. Daca Biserica Catolica ar accepta sa se faca teste noi, problema asta s-ar clarifica definbitiv. Chiar daca cirpa din Torino are fi antica (se stie sigur ca nu e!), de unde stii tu ca e moaca lui isus si nu a lui iuda? stii tu cum arata isus?

De ce imprastii zvonuri false si dai apa la moara la oameni saraci cu duhul ca bumghelie?

 

Cine este/a fost Iisus Hristos 1

PROMISUL MESIA
4 Din zilele fidelului Abel, slujitorii lui Dumnezeu au asteptat cu nerăbdare Sămanta prezisă de insusi Iehova Dumnezeu (Geneza 3:15; 4:1–8; Evrei 11:4). Despre această Sămantă fusese dezvăluit faptul că va servi scopului lui Dumnezeu in calitate de Mesia, care inseamnă "Cel Uns“. El urma să ‘pună capăt păcatelor’, iar in psalmi erau prezise splendorile Regatului său (Daniel 9:24–26; Psalmul 72:1–20). Cine avea să se dovedească a fi Mesia?
5 Imaginează-ti emotia pe care a simtit-o un tanăr iudeu pe nume Andrei, atunci cand a ascultat cuvintele lui Isus din Nazaret. Andrei a alergat in grabă la fratele său Simon Petru si i-a zis: "Noi am găsit pe Mesia“ (Ioan 1:41). Discipolii lui Isus erau convinsi că el era promisul Mesia (Matei 16:16). Iar adevăratii crestini au fost gata să-si pună viata in joc pentru credinta lor că Isus era intr-adevăr promisul Mesia, sau Cristos. Ce dovezi aveau ei? Să examinăm trei categorii de dovezi
DOVEZI CĂ ISUS A FOST MESIA
6 Linia genealogică a lui Isus constituie primul element de bază al identificării sale in calitate de promisul Mesia. Iehova i-a spus slujitorului său Avraam că Sămanta promisă avea să descindă din familia lui. Lui Isaac, fiul lui Avraam, lui Iacov, fiul lui Isaac si lui Iuda, fiul lui Iacov, li s-a făcut fiecăruia o promisiune asemănătoare (Geneza 22:18; 26:2–5; 28:12–15; 49:10). Cu secole mai tarziu, linia de descendentă a lui Mesia s-a ingustat atunci cand regelui David i s-a spus că Acesta urma să vină pe linia genealogică a familiei sale (Psalmul 132:11; Isaia 11:1, 10). Consemnarea din Evanghelia lui Matei si cea din Evanghelia lui Luca confirmă faptul că Isus a venit pe linia genealogică a acelei familii (Matei 1:1–16; Luca 3:23–38). Cu toate că Isus a avut multi adversari inversunati, nici unul dintre ei nu a pus la indoială linia sa de descendentă care era făcută cunoscută pe scară largă (Matei 21:9, 15). Este limpede deci că linia sa genealogică este in afara oricărei discutii. Insă, registrele genealogice ale familiilor iudeilor au fost distruse atunci cand romanii au devastat Ierusalimul in anul 70 e.n. După acea dată, nimeni n-a mai putut dovedi vreodată pretentia că ar fi promisul Mesia.
7 Profetiile implinite constituie a doua categorie de dovezi. Numeroase profetii din Scripturile ebraice descriu diverse aspecte ale vietii lui Mesia. In secolul al VIII-lea i.e.n., profetul Mica a prezis că acest mare conducător urma să se nască in neinsemnatul oras Betleem. In Israel existau două orase cu numele Betleem, insă profetia a specificat care dintre ele era: Betleem Efrata, locul unde se născuse regele David (Mica 5:2).

 

Dumnezeu,un genetician care a avut nevoie de noi

Este dreptul unui ziarist sa scrie articole din care isi castiga painea ce-a de toate zilele si bine 'nteles este dreptul si al cititorului sa-si spuna parerea,toate bune pana aici.Ziaristul isi scrie articolul,isi primeste banul cuvenit pentru asta ,iar maine va merge in piata si va cauta alti "culegatori" ai fructului muncii lui.Vad aici insa si comentarii care par a fi a unor teologi sau istorici,dar oricine ar fi ei,ma intreb cum de mai iau religia in seama,cand chiar ptrofetii nostrii ne-au promis ceva si atat dupa unii cat si dupa alti profeti,omenirea merge catre aceiasi prapastie care a mers si pana la venirea lor?
Nu mai vin sa intreb de ce lucrurile sunt asa si nu asa intrucat voi,istoricii sau teologii cat si credinciosii de rand veti veni cu raspunsuri,raspunsuri destul de convingatoare pentru fraieri si fraieri sunt miliarde pe planeta asta asa ca nu-mi ramane decat sa ma intreb singura:
-Daca Dumnezeu ne iubeste, de ce ne-a facut sa ne mancam ca...cainii ?
Nu veniti cu teoriile alea prin care sustineti ca ne pune la incercare sau ca ne-a dat dreptul sa alegem ca nici alea nu mai lucreaza.

Ai libertate

Dumnezeu te lasa liber, sa alegi drumul tau in viata. Daca ti-ar impune el ce sa faci ai zice ca Dumnezeu e tiran. Dar nici asa nu vrei sa vezi ca Dumnezeu respecta libertatea ta.

El iti arata calea lui, dat nu te obliga sa o urmezi. Uite ce spune: "Iata eu astazi ti-am pus inainte viata si moartea, binele si raul" si "viata si moarte ti-am pus eu astazi inainte, si binecuvantare si blestem. Alege viata ca să traiesti tu si urmasii tai".

Daca tu alegi sa te mananci cu altii, e strict problema ta. Fiecare va fi judecat dupa faptele lui.

Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu !

El este Dumnezeu-Omul, nu om pur si simplu.

Este persoana a doua a Sfintei Treimi si Mesia cel asteptat de omenire in urma profetiilor din Vechiul Testament.

Asemenea articol descalifica pe cel care il scrie, indiferent din ce motiv o face. A pretinde ca iti cistigi piinea in acest mod este blasfemie.
Este mai rau decit un articol pornografic afisat pe un site de stiri la vedere.

Astazi o parte din omenire sarbatoreste Invierea Fiului lui Dumnezeu. Macar pentru ei ar trebui mass-media sa se abtina de la asemenea afirmatii fara temei si jignitoare la adresa tuturor crestinilor.

Iisus Christos a existat,Dumnezeu exista

Credinta in EI inseamna credinta ca ne vom mantui.De aceea suntem aici.

 

si zamolxis!

hahaha tu crezi usor, nu-i asa?

tr 00-de la Uniunea Adio ateismului

Tu crezi in Kim Jong-Il si doctrina Ciuce.Sa nu lasam niciodata garda jos spunea tovarasul Kim,si tu esti consecvent in spusele tovarasului.

Pentru toti catolicii , reformatii

si luteranii din Romania sau plecati in lume, toate urarile mele de bine, lumina in suflet si impliniri! Sarbatori Pascale fericite!

Cine a fost /este Iisus Hristos 2

8 In secolul al VI-lea i.e.n., profetul Daniel a prezis că "Unsul (Mesia), Printul“ urma să apară după 69 de "săptămani“ de la emiterea ordinului de restabilire si rezidire a Ierusalimului (Daniel 9:24, 25). Fiecare dintre aceste "săptămani“ era o perioadă de sapte ani. Potrivit Bibliei si istoriei laice, ordinul de rezidire a Ierusalimului a fost emis in anul 455 i.e.n. (Neemia 2:1–8). Astfel, Mesia urma să apară după 483 de ani (69 × 7), socotind din anul 455 i.e.n. Aceasta ne duce in anul 29 e.n., adică exact in anul in care Iehova l-a uns pe Isus cu spirit sfant. Isus a devenit astfel "Hristosul“ (care inseamnă "Cel Uns“), sau Mesia. — Luca 3:15, 16, 21, 22.
9 Fireste că nu toti l-au acceptat pe Isus in calitate de promisul Mesia, iar Scripturile preziseseră acest lucru. Asa cum este consemnat in Psalmul 2:2, regele David a fost inspirat de Dumnezeu să prezică următoarele: "Impăratii pămantului se răscoală si domnitorii se sfătuiesc impreună [s-au adunat in masă, ca un singur om, NW] impotriva DOMNULUI si impotriva Unsului Său“. Această profetie indica faptul că conducătorii mai multor tări urmau să se unească pentru a-l ataca pe Mesia, sau Unsul lui Iehova. Si chiar asa s-a intamplat. Conducătorii religiosi iudei, regele Irod si guvernatorul roman Pontiu Pilat, cu totii au avut un rol in omorarea lui Isus. De atunci incolo, fostii dusmani Irod si Pilat au devenit dintr-o dată prieteni (Matei 27:1, 2; Luca 23:10–12; Faptele 4:25–28

10 Mărturia lui Iehova Dumnezeu constituie a treia categorie de dovezi care sprijină identitatea mesianică a lui Isus. Iehova i-a trimis pe ingeri să le facă cunoscut oamenilor faptul că Isus era promisul Mesia (Luca 2:10–14). De fapt, in timpul vietii pămantesti a lui Isus, Iehova insusi a vorbit din ceruri pentru a arăta că-l aprobă pe Isus (Matei 3:16, 17; 17:1–5). Iehova Dumnezeu i-a dat lui Isus puterea de a infăptui miracole. Fiecare dintre aceste miracole constituia o dovadă divină in plus că Isus era Mesia, deoarece Dumnezeu nu i-ar fi dat niciodată unui impostor puterea de a infăptui miracole. Iehova si-a folosit totodată spiritul său sfant pentru a inspira relatările din Evanghelii, astfel incat dovezile identitătii mesianice a lui Isus au devenit o parte componentă a Bibliei, cea mai tradusă si mai larg răspandită carte din istorie. — Ioan 4:25, 26.
11 In ansamblu, aceste categorii de dovezi includ sute de fapte care-l identifică pe Isus ca fiind promisul Mesia. Prin urmare, este limpede că adevăratii crestini au considerat in mod just că "toti prorocii mărturisesc despre El“ si că el este cheia cunostintei lui Dumnezeu (Faptele 10:43). Dar despre Isus Cristos sunt mai multe lucruri de invătat decat faptul că el a fost Mesia. Care a fost originea lui? Ce fel de persoană a fost el?

 

Cine a fost/este Iisus Hristos ? profetii IMPLINITE! !

 Atunci el a zis: "Ascultă, te rog, casă a lui David! Nu-i destul că-i obositi pe oameni de-l mai obositi si pe Dumnezeul meu?  De aceea, Iehova vă va da un semn: Iată că tanăra va rămane insărcinată, va naste un fiu si ii va pune numele Emanuel.  El nu va manca decat unt si miere sălbatică pană va sti să respingă răul si să aleagă binele.  Căci, inainte ca băiatul să stie să respingă răul si să aleagă binele, pămantul celor doi regi din cauza cărora tremuri de frică va fi complet părăsit.  Iehova va aduce impotriva ta, impotriva poporului tău si impotriva casei tatălui tău zile cum n-au mai venit din ziua in care Efraim s-a despărtit de Iuda: pe regele Asiriei.
Psalmul 41:9; 109:8
Zaharia 9:9; Intrarea in Ierusalim pe manzul Matei 21:1–9
Psalmul 118:26 unei măgărite; aclamat ca MESIA

TRĂDAREA SI MOARTEA SA
Psalmul 41:9; 109:8 Un apostol devine infidel; il trădează Faptele 1:15–20
pe Isus si mai tarziu
este inlocuit
Zaharia 11:12 Trădat pentru 30 de monede Matei 26:14, 15
de argint
Psalmul 27:12 Impotriva lui sunt folositi martori Matei 26:59–61
mincinosi
Psalmul 22:18 Hainele ii sunt trase la sorti Ioan 19:23, 24
Isaia 53:12 Este pus in numărul celor păcătosi Matei 27:38
Psalmul 22:7, 8 Batjocorit in timp ce moare Marcu 15:29–32
Psalmul 69:21 I se dă otet Marcu 15:23, 36
Isaia 53:5; Este străpuns Ioan 19:34, 37
Zaharia 12:10
Isaia 53:9 Este ingropat cu cei bogati Matei 27:57–60
Psalmul 16:8–11 Este inviat inainte de a se
descompune !
Exista multe previziuni care s-au implinit! A fost cel mai mare om care a trait vreodata!

 
 

Inteleg ca esti

ateu, dar chiar trebuie sa ranesti atatea sensibilitati ale colegilor de forum?

tr2006

nu cred ca e bine sa vorbesti asa pentru ca El , IIsus Hristos a murit pentru tine ca sa ai posibilitatea de a trai vesnic! Este decizia ta @ Vezi , El totusi nu te forteaza ci doar iti explica ce trebuie facut pentru a fi mantuit! Nu doresti asta ? E problema ta!
ps: ai scris un articol mai sus unde am vazut o alta exprimare tipic de intelectual desi again, impotriva Lui Hristos! Ai scris tu? Intrebam doar....!

 

 

MARTORANA

First oF all , merci beaucoup pentru apelativ! Din cunostintele mele:
Cu mult inainte se stia cine il va inlocui pe Ceausescu!
Cu 7 ani inainte de '89 s-a format FSN-UL, afara!
In decemrie '89 in 14 cand eram la Blaj, un tp venit de la Brasov mi-a spus - Nu va prinde Craciunul!
Ghici ciuperca ce-i?

Adevarul

Iisus Hristos nu are nevoie de asemenea articole. El a fost si este real si noi stim asta. Un adevar se sustine singur, nu are nevoie de stiinta sau de avocati. Or Iisus Hristos e Calea, Adevarul si Viata!

 

isus e totuna cu venus cea nascuta din spuma marii

.

Bastoss, citeste si da-i mai departe !

Tu esti o sensibilitate, esti trestia care se clatina in vant, si floarea de lotus care incanta, esti si omul care stie sa iubeasca fara sa primeasca nimic in schimb, fiinta care creeaza senzatia de martial in inima simtitorului....! Ma bucur foarte mult sa vezi sensibilitatea din inima omului si nu felul confesiunii care pe unii ii deranjeaza! Ma inclin cu respect in fata ta si adaug o treapta de finete gandirii tale colosale care incanta,sensibilizeaza si pune un servet pe o boaba transparenta iesita brusc din margini de retina.....

tr 00-

Asa spunea si John Gray cand facea horoscopul;barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus.Va potriviti la minciuni.

multimax

Ai perfecta dreptate : Iisus este , CALEA , ADEVArul si viata dar, daca iti amintesti cele spuse de inger lui Daniel cand l-a intrebat : Cand se vor intampla aceste lucruri? Raspunsul a fost asa :
 Eu am auzit, dar n-am inteles. De aceea, am intrebat: "Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?“
 El a mai zis: "Du-te, Daniel, căci aceste cuvinte sunt tinute ascunse si sigilate pană la timpul sfarsitului.  Multi se vor ***ăta, se vor albi si vor fi purificati. Cei răi vor face răul si niciunul dintre cei răi nu va intelege, dar cei ce au perspicacitate vor intelege. Cei ce au perspicacitate vor străluci cum străluceste intinderea cerului, iar cei ce ii aduc pe multi la dreptate, ca stelele, pe timp indefinit, da, pentru totdeauna.
Vezi tu, cica : cei care ii aduc pe multi la dreptate/mantuire vor straluci ca stelele in veac si veci de veci!
apoi:4 Iar tu, Daniel, tine ascunse aceste cuvinte si sigilează cartea pană la timpul sfarsitului. Multi vor umbla incoace si incolo si adevărata cunostintă va creste
Vezi , cunostinta va creste pentru ca Daniel nu putea sa inteleaga societatile viitoare!
Felicitari stimate domn !
Marire si slava Dumnezeului vesnic Iehova si Fiului Sau Iisus Hristos care a murit si suferit mult pentru noi pentru a avea posibilitatea vietii vesnice!
Iisus ne-a dat o lectie de iubire si noi trebuie sa incercam sa crestem in a oferii acest minunat blazon sentimental, ca sa il numesc asa!
A beautiful Sunday with HIM!

Zeitgeist

http://vimeo.com/13726978

 

Sa privim retrospectiv

Daca a avut tata timplar...cred ca a avut si o mama,ceva frati, surori,ca pe atunci nu erau anticonceptinalele...deci a fost un om intre oameni, cu suflet cu acp,dar om....e curios ca dupa moartea lui,au aprut fel si fel...cred ca saracu daca ar fi putut sa fie intrebat...ce vrei sa fi... UN OM,IU CU O FAMILIE si daca ar fi banuit ce faima i se va aduce,prefera sa dispara in unbra,cu ai lui,sa nu-l mai stie nimeni....

 

Dumnezeu este Tatal lui Isus

Iosif nu este tatal lui Isus; Iosif si Maria erau doar logoditi cand Maria a ramas insarcinata de la Duhul Sfant; Iosif cand a aflat a vrut s-o paraseasca si atunci un inger i-a vorbit; dupa naserea lui Isus s-au casatorit si au avut si alti copii; Isus este Dumnezeu incarnat, Fiul lui Dumnezeu si fiul omului.

Isus Cristos/Fischer 12

Fisher12 esti evident predicator la vreo secta(adventisti,iehovisti.etc).Daca esti asa un iubitor de Hristos si de adevar,scrie-ti numele real cind comentezi(ca mine).Sigur ca mizezi(ca orice jongleur de ignoranta,spre profit personal)nu prioritar pt tine,ci pt alti miracolisti sefi(" a la mormonii americani")pe ignoranta,slabiciune,disperare personala,intr-un context socio-economic propice,cum e acum in Romania,pt a atrage noi membri .Numai ca ai facut o gresala grosolana afirmind in finalul ultimei postari," ca Isus a fost cel mai mare om care a trait vreodata"!?Pai,a fost om sau fiul lui Dzeu,cu intrupare omeneasca,bai Fischer12?Ca evreii incearca sa demonstreze ,de sute de ani,ca a fost un muritor oarecare si nu fiul lui Dzeu!!!! Si atunci,ce vrei sa convingi tu ,bai Fischer12,ca nu inteleg?Convinge-ma pe mine,personal,adresa mea e-mail este "fonel46@yahoo.com

 

Stiinta a avut si va avea in continuare

Limite. Credinta face parte si ea din natura umana. Incercarea de a o exclude a condus la multe rele de-alungul istoriei.Daca aceia care nu cred(e dreptul lor) vor sa fie respectati de aceia care cred trebuie la rindul lor sa-i respecte nu sa faca misto de ei cum obisnuiesc unii pe acest forum. Pentru credinciosi pot spune ca pot sa-si arate credinta doar prin fapte. Altfel ,,moarta este" cum spune unul din apostoli.

 

Tu vorbesti de respect?

E inutil sa cersesti respect atita vreme cit crezi in serpi care vorbesc, intr-un zeu cu chip si penis care l-a creat pe adam pocnind din degete, apoi a creat-o pe eva din coasta lui (hahaha), intr-un zeu care-si trimite fiul intr-o misiune sinucigasa, samd.

E inutil sa cersesti repsect atita vreme cit numesti "bun" un criminal care ucide copii cufundati in somn, atita vreme cit esti de acord cu impregnarea unei fete FARA VOIA EI (asta se numeste viol si duhul tau ar face inchisoare in ziua de azi!), atita vreme cit esti de acord cu ideea ca un psihopat este indreptatit sa distruga planeta, cu ideea de iad, pedepse eterne, etc.

Nu e vorba numai de faptul ca crestinismul e ilogic si ridicol, dar mai ales de faptul ca e IMORAL. Nu trebuie sa fii rocket scientist ca sa observi problemele morale. Chiar daca ar exista dumnezeu (ceea ce logic e imposibil!), l-as trata asa cum merita: ca pe Hitler.

Daca nu ma insel, ai spus ca traiesti in Cehia si se pare ca-ti place acolo. Normal ca-ti place, Cehia e o tara minunata, una dintre cele mai ateiste tari din lume, inclusiv presedintele tarii este un ateu declarat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism

Vreau sa stiu daca tu crezi in dr aci si in prislea cel voinic si dupa aceea vorbim despre respect hahaha

In sfirsit, am mila, nu respect.

Toti stim

ca IEHOVA este numele Dumnezeului evreilor,al Adevaratului Dumnezeu care a creat cerul si pamantul si Tatal Domnului nostru Isus Christos,care a venit pe pamant ca sa restabileasca ce a fost pierdut de Adam si Eva,viata vesnica pe acest pamant!Si in legatura cu jignirile si blasfemiile unor forumisti,vreau sa spun ca ei sunt unealta lui Lucifer cu care improasca cu noroi Numele lui Dumnezeu si al Fiului Sau!

 

dumnezeu nu exista, n-a creat nimic

zamolxis cu ajutor de la krishna le-a creat pe toate in 6 minute

DUMNEZEU exista,a creat Universul

Spre dezamagirea ta DUMNEZEU exista si a creat intreg Universul.Si uite asa,cand se spune adevarul mai piere un drac ce se hraneste cu minciuna si cu ura.

Un argument de

6 secunde, nici atatVezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor