Avantajele tehnologiei Powder Coating

Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 15:28
3211 citiri
Avantajele tehnologiei Powder Coating
Foto: Vopsire Powder Coating

Aproape orice manufacturier recomanda in zilele noastre metoda powder coating, in defavoarea vopselelor clasice.

Raportul calitate-pret pare sa fie clar inclinat in favoarea metodei deja populare de vopsire. In continuare vom expune cateva dintre avantajele acestui procedeu, al carui echivalent in traducere este: vopsire in camp electrostatic.

Powder Coating este procesul prin care pulberii organici de vopsea sunt aplicati pe metal prin intermediul atractiei electrostatice a metalelor. Vopsirea in camp electrostatic presupune un proces de finisare uscat. Spre deosebire de vopseaua lichida, nu se folosesc solventi, astfel incat doar cantitati neglijabile de compusi organici volatili sunt eliberati in aer, dovedindu-se astfel o metoda ecologica. Iata cateva avantaje:

  • Posibilitatea de a reutiliza pulberea cazuta reduce semnificativ costurile. Vopseaua traditionala pierde 65-70% din cantitate la stropire, iar aproximativ 50% din ce a fost aplicat urmeaza sa se evapore. Particulele folosite in vopsirea in camp electrostatic pot fi aproape in totalitate reciclate, transformand pierderea in aproximativ 0%.

  • Siguranta sporita atat pentru lucrator cat si pentru mediu. Tehnicianul nu va avea probleme atat timp cat pregateste substanta pentru vopsire. Nefiind un produs lichid, nu exista riscul inhalarii substantelor toxice. Mai mult, deseurile nu sunt daunatoare, putand astfel sa fie aruncate la cosurile de gunoi publice.

  • Finisarea prin powder coating se poate lauda cu un strat de doua ori mai gros decat vopseaua standard. Astfel, componenta vopsita devine mult mai flexibila si chiar se poate remodela, fara sa se distruga finisajul. De asemenea, stratul mai gros rezista mult mai bine pietrelor aruncate de ceilalti participanti la trafic, precum si celorlalte materii posibil daunatoare la drum.

  • Rapiditatea procesului powder coating este semnificativ redusa in comparatie cu metoda standard. La doar 20 de minute dupa scoaterea din cuptor, piesa este gata pentru a fi montata si folosita.

Pentru rezultate foarte bune, aveti nevoie si de o sablare corespunzatoare. Aceste doua procedee merg aproape intotdeauna impreuna. Asadar, vopsirea in camp electrostatic reprezinta cea mai buna optiune daca doriti sa reconditionati jante auto sau moto din aliaj/tabla, piese metalice, ansamble de biciclete sau cadre metalice.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Vopsire Powder Coating, #vopsire sablare metal , #servicii