Noile pasapoarte biometrice vor fi eliberate incepand de marti in Arges

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 22:42
6435 citiri
Noile pasapoarte biometrice vor fi eliberate incepand de marti in Arges
Foto: Danlupu.wordpress

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (S.P.C.E.E.P.S ) Arges va elibera, incepand de marti, pasapoarte biometrice, Argesul fiind judet pilot pentru implementarea acestui program.

La S.P.C.E.E.P.S Arges a inceput instalarea aparaturii necesare eliberarii pasapoartelor biometrice in urma cu o luna si jumatate, iar de marti vor fi eliberate noile modele. Argesul a fost ales judet pilot pentru eliberarea pasapoartelor biometrice, dupa ce judetul Ilfov a fost cel in care eliberarea acestora s-a facut strict experimental.

"Noutatea consta in faptul ca aceste pasapoarte vor contine un cip cu datele personale, imaginea faciala si amprentele a doua degete si, in plus, contin 50 de elemente de siguranta, fata de 32. Pasapoartele se vor face la Bucuresti si vor fi eliberate in 20-30 de zile de la solicitare. Pasapoartele biometrice sunt valabile cinci ani, respectiv trei ani pentru minorii sub 6 ani", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Institutiei Prefectului Arges.

Cetatenii vor avea posibilitatea sa refuze noile pasapoarte biometrice pe considerente religioase si pot solicita un pasaport simplu, care are valabilitate doar un an.

"Se va continua si eliberarea de pasapoarte simple, doar ca acestea vor fi exceptii, in cazuri de urgenta, cand persoanele nu pot veni la sediu pentru a li se prelua datele, numai ca termenul lor de valabilitate este de doar un an. Vechile pasapoarte raman valabile pana la expirare", se mai arata in comunicatul Institutiei Prefectului Arges.

Inaugurarea spatiului de lucru cu publicul unde se vor elibera noile tipuri de documente va avea loc marti, 15 septembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (S.P.C.E.E.P.S ) Arges.

Pasaportul biometric va costa 234 de lei si in cazul in care se solicita eliberarea in regim de urgenta trebuie achitat inca 100 de lei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Pasaport biometric, #elibarare pasaport metric Arges , #servicii