Numarul abuzurilor asupra copiilor s-a dublat

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 21:07
7072 citiri
Numarul abuzurilor asupra copiilor s-a dublat
Foto: bebe-magia.ro

Numarul abuzurilor asupra copiilor s-a dublat in ultimii trei ani, cele mai multe dintre sesizari fiind facute chiar de parinti sau de apropiati ai familiei, potrivit datelor inregistrate de Asociatia Telefonul Copilului.

"Si parintii suna, pentru ca nu mai stiu sa relationeze cu copiii lor. In aceste situatii, ii consiliem si ii invatam cum sa reia legatura cu cei mici. Le dam impulsul de a se duce catre copii. Au nevoie de acest lucru", a declarat directorul executiv al asociatiei, Catalina Florea.

In ultimul deceniu, serviciul gratuit Telefonul Copilului a preluat circa 1,7 milioane de apeluri, prin care au fost sesizate diverse forme de abuz. 8.000 dintre acestea au reprezentat reclamatii cu privire la agresiuni fizice.

Cele mai multe plangeri au provenit din nord-estul tarii, peste 20% dintre sesizari venind din Moldova.

Din centralizarea apelurilor facute la Telefonul Copilului mai rezulta ca peste 70% dintre familiile din Romania nu se bucura de o buna comunicare intre parinti si copii, iar peste 30% dintre copii sunt puternic afectati de divortul parintilor.

Aceleasi statistici arata ca 38% dintre copiii care apeleaza la Telefonul Copilului sufera de tristete si singuratate, iar 19% dintre ei au probleme sentimentale.

Potrivit reprezentantilor asociatiei, cazurile de abuz fizic sunt preluate, ulterior, de autoritatile locale care se ocupa de solutionarea lor.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul. Citeste sfaturile psihologilor si invata din experientele impartasite de cititori.

Contribuie si tu cu propria ta poveste, pune intrebari si primeste raspunsuri specializate, la adresa de mail cuvinteledor@ziare.com

Campanie este sustinuta de Romtelecom si Asociatia Telefonul Copilului.

Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#numar abuzuri copii, #serviciul Telefonul Copilului , #servicii