Ce ii sperie cel mai mult pe oamenii din intreaga lume

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 17:29
2288 citiri
Ce ii sperie cel mai mult pe oamenii din intreaga lume
Foto: 1online-online.blogspot.com

Coruptia si saracia reprezinta lucrurile care ii sperie cel mai mult pe oamenii din intreaga lume, potrivit unui studiu la care au participat 11.000 de oameni din 23 de tari.

Sondajul anual, efectuat de Globescan, publicat de BBC si denumit "The World Speaks", a dat oamenilor o lista cu cele mai ingrijoratoare lucruri si i-a intrebat despre care dintre acestea au discutat cel mai mult cu prietenii sau cu familia, in ultima luna.

Somajul a inregistrata cea mai mare crestere, in ultimii doi ani, in topul ingrijorarilor la nivel mondial, cu 18% din totalul optiunilor exprimate, de sase ori mai mult decat in anul 2009. Coruptia si saracia sunt in continuare cele mai mari temeri ale oamenilor.

Ingrijorarea in crestere a fost remarcata in toate tarile care au fost incluse in studiu, iar coruptia a fost cel mai des discutata, referitor la lucrurile care ii preocupa cel mai mult pe locuitorii planetei. Aproape un sfert dintre respondenti au spus ca au avut discutii despre acest subiect in ultimele patru saptamani.

Pe locul doi s-a situat saracia, aceasta fiind adusa in discutie de circa 20% dintre cei care au raspuns studiului, in ultimele patru saptamani. Inflatia, asociata cu cresterea pretului alimentelor si energiei, impreuna cu somajul, s-au situat pe locul trei in acest top, cu o pondere de 18% din raspunsuri.

Somajul a bagat Spania in sperieti

Tara cu cei mai multi oameni care se tem de somaj a fost Spania, unde 54% dintre cei inclusi in esantion au spus ca au discutat recent despre somaj, in crestere cu o treime fata de anul anterior. Statul este centrul crizei datoriilor din zona euro si are cel mai inalt nivel al somajului in randul tinerilor din Uniunea Europeana, peste 40%.

Turcia, Mexic sau Nigeria au fost alte tari unde aceasta temere a fost prima in optiunile celor chestionati, cu mai mult de o treime dintre raspunsuri. Toate cele trei rapoarte anuale efectuate pana acum au scos in fata aceleasi ingrijorari: coruptia, saracia si somajul.

Coruptia a tinut capul de afis al discutiilor pe care oamenii le-au avut cu apropiatii in tari in curs de dezvoltare, precum Nigeria, India, Indonezia, Peru si Turcia, care au reputatie proasta in aceasta privinta.

Pretul in crestere al alimentelor este principala ingrijorare in China, Rusia, Kenya si Filipine, in timp ce, in America de Sud, crimele si violenta reprezinta temele cel mai des discutate.

Pe de alta parte, in tari dezvoltate precum Statele Unite, Franta sau Japonia, principalul subiect dezbatut in ultima luna a fost starea economiei mondiale.

Observatiile studiului arata ca tarile dezvoltate sunt preocupate mai mult de problemele pe termen lung, in comparatie cu cele in curs de dezvoltare.

O scadere considerabila a fost reprezentata de discutiile despre incalzirea globala, doar britanicii si nemtii find ingrijorati cel mai mult de acest aspect.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#cele mai mari temeri, #somaj sperie, #coruptie temere, #saracie temere , #somaj
Comentarii
Poza dinum
dinum
rank 2
coruptia si saracia sant cele mai mari realizari pd si basescu