Ziare.com

Mii de absolventi de liceu vor indemnizatie de somaj

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 13:00

   

Mii de absolventi de liceu vor indemnizatie de somaj
Aproximativ 17.500 absolventi s-au inregistrat pentru indemnizatia de somaj, in primele trei saptamani din luna iulie, de peste patru ori mai multi decat in luna precedenta, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), inclus in proiectul european "Fii informat!".

Dintre cei 17.501 de absolventi inregistrati in perioada 1-21 iulie, 16.297 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 364 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 840 - din invatamantul universitar.

In luna precedenta, pentru a primi indemnizatia de somaj s-au inregistrat la serviciul public de ocupare 3.970 absolventi, dintre care 3.404 provin din invatamantul liceal si post-liceal, 466 din invatamantul primar, gimnazial si profesional, iar 100 din invatamantul universitar.

ANOFM si structurile sale teritoriale mai ofera absolventilor informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, formare profesionala gratuita.

Absolventii pot obtine indemnizatie de somaj in cazul care nu au reusit sa-si gaseasca un loc de munca si daca in termen de 60 de zile de la absolvire s-au inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu sau resedinta sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat. De asemenea, indemnizatia se acorda de la data absolvirii scolilor speciale, pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este prima zi a lunii urmatoare celei inscrise pe diploma sau, dupa caz, pe certificatul de studii eliberat de catre institutia de invatamant, daca in cuprinsul documentului nu se specifica in mod expres o anumita data de absolvire.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi se acorda la cerere, pe o perioada de sase luni, si are valoarea de 250 lei pe luna, reprezentand 50% din indicatorul social de referinta. Indemnizatia poate fi solicitata in cel mult 12 luni de la data absolvirii si se acorda o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

Proiectul 'Fii informat!' este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU) si are care obiectiv cresterea calitatii, eficientei si gradului de vizibilitate a serviciilor publice de ocupare in randul clientilor si potentialilor clienti

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1902 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa le conditioneze ajutorul social de munci pentru primarie si nu

mai cere niciunul. Vrea ajutor social (ajutor de somaj este atunci cand a muncit cel putin un an) sa presteze servicii in schimb: sa mature strada, parcul, etc.

 

Doamna Paypal, chiar vreti sa ii vedeti cu unghile murdare?

Sa strice bunatate de manicura ca sa mature semintele colegilor de "studii"?
Cred ca glumiti ;-)

da´

cursuri de reciclare pe ogoarele patriei sau ale bunicilor, nu vor ?

Să primească din banii mei ăia de s-au drogat și s-au distrat 4 ani pe bani de la buget ? Să ia de colo de la tv, telefoane, cluburi, amantlac, țopăială.. sau de la politicieni; nu din buzunarele puținilor care mai muncesc.

Sunt de acord să-i susțin numai pe olimpici chiar dacă vor pleca din țară cu banii mei.

 

Fabricile de someri dau primele roade.

Daca au o diploma, pot in fine cere si somajul.
Si in curind se vor putea pensiona imediat dupa bacalaureat...
Electoratul uslamist creste si se intareste.
Sumbra perspectiva.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor