Oltchim va trimite, in decembrie, 1.000 de angajati in somaj tehnic

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:23
1054 citiri
Oltchim va trimite, in decembrie, 1.000 de angajati in somaj tehnic
Foto: Adevarul

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea va trimite in somaj tehnic, in decembrie, 1.000 de angajati, acestia urmand sa beneficieze in acest interval de o indemnizatie de 80% din salariul de baza.

Decizia vine dupa ce, anterior, fusese luata hotararea ca, in perioada 15-30 noiembrie, 1.000 de angajati sa fie trimisi in somaj tehnic.

"Ca urmare a lipsei materiei prime si a capitalului de lucru, Consiliul de Administratie, in sedinta din 24 noiembrie, a decis sa suspende contractele individuale de munca (trimiterea in somaj tehnic) pentru circa 1.000 de salariati, atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Rm. Valcea, cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la punctul de lucru al S.C. Oltchim SA, respectiv Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges", se arata intr-un raport.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in primele noua luni din acest an o pierdere neta de 179,77 milioane lei, in crestere cu 1% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2010, de 178,19 milioane lei.

Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,8%), iar PCC SE Duisburg Deu detine 17,47% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Oltchim angajati somaj tehnic, #Oltchim 1000 angajati somaj, #angajati Oltchim somaj decembrie , #somaj