A stat 3 ani cu pense uitate in stomac, i le-a gasit fetita cu magnetul

Joi, 23 Mai 2013, ora 23:38
2410 citiri
A stat 3 ani cu pense uitate in stomac, i le-a gasit fetita cu magnetul
Foto: Arhiva

Colegiul Medicilor Mehedinti ancheteaza cazul unui chirurg de la Spitalul Judetean care a uitat in stomacul unui pacient doua pense de 17 centimetri lungime.

Barbatul a fost reoperat dupa 3 ani, conducerea spitalului spunand ca instrumentele au fost uitate in graba de a-i salva viata pacientului.

Barbatul, Gicu Craiasu, in varsta de 45 de ani, din localitatea mehedinteana Danceu, a ajuns la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin in 31 august 2010, dupa ce o bucata de lemn i-a sectionat stomacul, in urma unui accident de circulatie in care mopedul pe care il conducea a fost lovit de o caruta.

Barbatul a fost operat la Spitalul Judetean.

El spune ca la cateva luni de la interventia chirurgicala a avut dureri in stomac si a simtit ca il "taie" ceva, insa nu a avut bani sa mearga la medic.

"Cand stateam intr-o dunga ieseau coarnele de la o pensa, ieseau putin prin piele si se observau. Nu am mers la doctor ca ma simteam bine, am muncit. Am auzit la televizor ca s-au mai intamplat cazuri de astea si au stat si 10 ani cu asa ceva, asa ca am zis ca nu oi fi eu primul care moare. (...) Fetita mi-a spus sa pun magnetul si atunci mi-am dat seama ca am un corp strain in mine", spune barbatul.

La inceputul lunii aprilie a acestui an, barbatul s-a impiedicat si a cazut, iar durerile abdominale s-au acutizat, astfel ca familia acestuia a sunat la 112.

Barbatul a fost transportat la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, iar in urma unei operatii care a durat noua ore medicii i-au scos din abdomen doua pense de cate 17 centimetri lungime.

"M-am impiedicat de bordura de la fantana si am cazut intr-o parte. Atunci am simtit ca m-a intepat ceva. M-am gandit in acel moment ca mi s-a rupt ceva in intestin si ca nu o mai duc. Cand am ajuns la spital si mi-au facut raze, iar doctorita de acolo mi-a spus ca am atelier mecanic. S-a infectat unul dintre intestine acolo, era puroi", a povestit barbatul.

Arafat - In curand, o forma a legii malpraxisului, cu despagubirea victimei

Dupa externarea acestuia, familia a depus o plangere la Colegiul Medicilor Mehedinti, cerand sanctionarea medicului Viorel Tepelus, care l-a operat pe barbat in anul 2010.

Colegiul Medicilor: Astfel de cazuri se vor mai intampla

Presedintele Colegiului Medicilor Mehedinti, medicul Cristian Jianu, a declarat, joi, ca ancheta in acest caz este in desfasurare si ca, cel mai probabil, medicul care a uitat pensele in stomacul barbatului va fi sanctionat cu avertisment.

Presedintele Colegiului Medicilor Mehedinti a mai spus ca medicii lucreaza "intr-o presiune fantastica", iar astfel de greseli "nu sunt rare si se vor mai intampla".

"Este o ancheta in desfasurare. O sa comunicam decizia si evident ca medicul va fi sanctionat. Acele pense au fost uitate. Ramane in discutie natura sanctiunii. Cel mai probabil se va da un avertisment. Cauzele acestor greseli sunt vicii de organizare.

Instrumentarul de la sala este vechi si descompus, nu se pastreaza o evidenta a instrumentelor din casoleta. Doctorii lucreaza intr-o presiune fantastica si aceste greseli nu sunt rare si se vor mai intampla in viitor", a adaugat presedintele Colegiului Medicilor Mehedinti.

Medicii, obligati sa isi faca asigurare de malpraxis - proiect (Video)

Managerul Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, Doina Boruga, sustine ca in acest caz este asteptata, totusi, concluzia Colegiului Medicilor, iar "deocamdata" s-a decis ca medicul "sa nu mai fie trecut in graficul de garzi in linia intai".

"Pacientul era intr-o stare de soc, a fost nevoie sa fie resuscitat, operatia initiala a trebuie sa fie foarte mult scurtata din punct de vedere al faptului ca anestezistii trebuiau sa sustina functiile vitale ale pacientului. Probabil ca tendinta de a inchide foarte repede bolnavul, graba cu care s-a lucrat acolo pentru a salva viata pacientului este explicatia.

Probabil ca ancheta noastra va dovedi ca acest lucru a condus la aceasta deficienta. Astept solutionarea cazului de catre Colegiul Medicilor. Este un caz de malpraxis si trebuie asteptat raspunsul Colegiului Medicilor. Deocamdata, noi am luat o masura administrativa impotriva medicului, care nu va mai fi trecut in graficul de garzi in linia intai, iar activitatea acestuia in spital va fi monitorizata de catre seful de sectie ", a declarat Boruga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pense uitate stomac spital, #malpraxis Mehedinti, #operatie pense uitate stomac , #spital