Aberatia zilei: 11 sali noi de operatie zac nefolosite la Spitalul Universitar Bucuresti, condus de iubita lui Oprescu

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 11:08
22717 citiri
Aberatia zilei: 11 sali noi de operatie zac nefolosite la Spitalul Universitar Bucuresti, condus de iubita lui Oprescu
Foto: Arhiva Hepta.ro

11 sali de operatie nou-noute stau inchise la Spitalul Universitar din Bucuresti, neputand fi folosite pentru ca nu sunt dotate corespunzator si nici nu au personal. In ultimii 10 ani, spitalul a semnat 22 de contracte cu aceeasi firma.

Cele 11 noi sali de operatii sunt in corpul C al spitalului, care a fost cel mai des renovat in decursul ultimului deceniu, relateaza TVR.

Din pacate pentru pacienti, lucrarile de reabilitare au fost finantate, dar nu si terminate.

Dr. Catalin Carstoiu, fostul manager al spitalului, a declarat pentru postul public de televiziune ca "proiectul initial avea toate componentele pe care trebuia sa le aiba un proiect".

La ora actuala, insa, aceste sali nu pot fi folosite pentru ca trebuie refacuta reteaua electrica, precum si zonele de scurgere pentru fluidele rezultate in urma operatiilor, informeaza sursa citata.

In plus, e nevoie si de echipamente, dar si de recrutarea personalului de specialitate care sa deserveasca noile sali de operatii. Cel putin 5 milioane de euro ar mai trebui investiti, conform estimarilor.

In ultimii 10 ani, pentru corpul C al Spitalului Universitar din Bucuresti s-au semnat nu mai putin de 22 de contracte pentru consolidare, reconsolidare, reparatii capitale, extindere sau reamenajare, beneficiar fiind acelasi constructor. Unele contracte au fost atribuite prin licitatie, altele prin cerere de oferta, iar altele prin negociere directa, relateaza TVR.

Ramane de vazut daca noul manager al spitalului va gestiona mai bine situatia. Este vorba despre Adriana Nica, partenera de viata a medicului Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, si fost director al Spitalului Universitar timp de 12 ani (1994-2006).

Nica, managerul celui mai mare spital universitar din Romania, a fost numita de ministrul Sanatatii in luna februarie, fara concurs si este puternic contestata din interior de medicii care nu ii recunosc competentele profesionale, potrivit informatiilor detinute de jurnalistul Catalin Tolontan.

Adriana Nica se afla si in vizorul DNA, pentru o serie de imprumuturi de peste 600.000 de euro, existand suspiciunea ca ar fi vorba despre banii primiti ca mita de Sorin Oprescu. Cum ii sta bine unui apropiat al PSD din ziua de azi, Adriana Nica are la CV un doctorat obtinut in mare viteza, cu Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, scria in februarie sursa citata.

La inceputul acestei luni, Catalin Tolontan a revenit cu noi dezvaluiri si declaratii ale medicilor de la Universitar.

"In ultima luna, ei au asistat la aparitia in spital a mai multor apropiati ai lui Sorin Oprescu. 'Oamenii primarului au fost numiti directori si sefi tot fara concurs, ca si iubita lui', povestesc doctorii. 'De fapt, Sorin Oprescu nu doar ca e seful unei sectii de spital aici, la noi, ci conduce din umbra tot spitalul!'", scrie sursa citata.

Pentru cei care au uitat, reamintim cateva dintre informatiile care au iesit la iveala in legatura cu Sorin Oprescu:

Dupa doua luni de arest preventiv, Sorin Oprescu a revenit in ianuarie anul trecut la Spitalul Universitar, ca medic chirurg.

Cu asa o conducere, ne intrebam de cati ani si de cati bani mai e nevoie pentru ca pacientii sa beneficieze de serviciile celor 11 sali noi de operatie si de milioanele de euro (bani publici) investiti in ele.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#sali operatie nefolosite Spitalul Universitar , #spital