Aberatia zilei: Incubatoare pentru bebelusi transportate cu masina de gunoi pentru ca ministrul Bodog sa taie panglica maternitatii

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 13:43
25640 citiri
Aberatia zilei: Incubatoare pentru bebelusi transportate cu masina de gunoi pentru ca ministrul Bodog sa taie panglica maternitatii
Foto: captura video Monitorul de Suceava

Noua maternitate din Falticeni s-a umplut de bacterii fatale pentru nou-nascuti dupa ce incubatoarele destinate bebelusilor au fost transportate, in mare graba, cu o remorca ruginita a... Salubritatii, inainte ca ministrul Sanatatii Florin Bodog (PSD) sa taie panglica de inaugurare.

Slava Domnului ca DSP Suceava a fost sesizata si a facut controale, depistand in timp util bacteriile E-coli si Clostridium, inainte sa moara nou-nascuti nevinovati! Regulile si protocoalele au fost incalcate doar pentru ca se anuntase venirea ministrului Sanatatii, care trebuia sa taie panglica si sa bifeze un mare succes, conform Obiectiv de Suceava.

Maternitatea din Falticeni a fost inaugurata oficial in 19 mai 2017. In vederea acestui eveniment, marti, 17 mai, incubatoarele pentru nou-nascuti prematur au fost transportate de la vechea maternitate la cea noua cu o... masina de la Serviciul de Salubritate din cadrul Primariei Falticeni, in care se cara de obicei mobilier stradal si echipamente folosite la curatenia orasului, scrie sursa citata.

Monitorul de Suceava informa atunci ca aparatele au fost manipulate chiar de muncitori de la Salubritate, iar in momentul in care o componenta s-a desprins si a cazut pe scari, "a fost ridicata cu nonsalanta de un muncitor si pusa langa incubator pentru a fi ulterior montata".

Uluitor este faptul ca, dupa cum se poate vedea in imagini, incubatoarele nu au fost nici macar ambalate, impachetate, izolate sau protejate in vreun fel, pentru a se minimaliza riscul de contaminare!

Managerul spitalului, dr. Vlad Morariu, le-a cerut jurnalistilor care filmau si puneau intrebari, sa se opreasca, sustinand ca nu au autorizatie. Mai mult, el a chemat politia pentru a-i da afara.

Ulterior, dr Morariu a precizat ca tractorul cu remorca folosit apartine Primariei Falticeni, careia i-a solicitat sprijinul pentru transport.

"Am spalat remorca de mai multe ori cu apa si sapun, am dezinfectat-o, am pus burete, am pus folie si carton dedesubt si inainte de a fi instalate toate materialele sunt spalate si dezinfectate. Maine facem prima nebulizare (metoda de dezinfectie, n.red.), iar joi - a doua, dupa care DSP face recoltarea de probe. Eu sunt sigur ca nu vor fi probleme", declara atunci dr. Morariu. Iata ca realitatea l-a contrazis!

La fel si dr. Catalina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava, care a declansat o ancheta.

"Este incredibil! Aparatura unei sectii de un asemenea risc trebuie transportata in conditii speciale, de maxima securitate medicala. Puteam ajuta, puteam colabora, daca ne solicitau", declara atunci adjunctul DSP Suceava.

Marele noroc al bebelusilor inca neveniti pe lume este ca jurnalistii au fost insistenti si au semnalat cazul public.

DSP Suceava a vazut imaginile si a recoltat probe din noua maternitate, iar rezultatele au fost catastrofale.

"Din buletinul de analize reiese ca doua probe sunt necorespunzatoare, indicandu-se prezenta bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrarilor de dezinfectie", a declarat Bianca Bighiu, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Suceava.

Ce fel de oameni sunt cei care nu fac diferenta intre o masina de la Salubritate si un incubator? Cat de iresponsabil sa fii, sa pui mai presus de viata unor copii dorinta de a-i fi pe plac ministrului venit de la Bucuresti ca sa se impauneze apoi in fata propriilor superiori pe linie de partid?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#incubatoare tractor Falticeni maternitate , #spital
Comentarii