Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Arafat a gasit probleme majore. Managerul, suspendat (Video)

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 15:34
3598 citiri
Ancheta la spitalul groazei din Ploiesti: Arafat a gasit probleme majore. Managerul, suspendat (Video)
Foto: Arhiva

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, marti, ca a propus suspendarea managerului de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, cel putin pana la finalizarea anchetei.

"Din punctul de vedere al comisiei, este prelungirea actiunii de verificare si de control pana luni - marti, iar la finalul actiunii de control o sa fie sustinuta o conferinta de presa. E si o propunere de suspendare a managerului pe durata anchetei cel putin", a spus Arafat, adaugand ca masura ar trebui sa impiedice tergiversarea anchetei.

Decizia a fost si aprobata imediat de Consiliul Judetean Prahova.

Totodata, Raed Arafat a spus ca ancheta privind neajunsurile grave semnalate de un medic chirurg va continua pana la inceputul saptamanii viitoare.

Concluzii preliminare ale controlului la Spitalul Ploiesti: E surprinzator ca functioneaza! - Surse

Cazul "malpraxis cu buna stiinta". Raed Arafat merge in control la spitalul din Ploiesti (Video)

Raed Arafat a declarat ca pana acum s-au descoperit "probleme organizatorice majore", dar si probleme in ceea ce priveste cheltuielile si ca se doreste o concluzie corecta din partea comisiei care analizeaza zilele acestea activitatea spitalului.

Instrumentar de unica folosinta refolosit, batrani legati de pat

Scandalul de la spitalul din Ploiesti a izbucnit la inceputul saptamanii trecute, dupa dezvaluirile facute de chirurgul Dan Oprea intr-o scrisoare data publicitatii.

Acesta a dezvaluit ca el si colegii sai se fac vinovati de malpraxis cu buna stiinta si ca instrumentarul medical din spitalul unde lucreaza este atat de uzat incat instrumentele sunt adesea legate cu ata chirurgicala.

Un medic de la Spitalul Ploiesti face dezvaluiri socante: Suntem constienti ca e malpraxis

Totodata, medicul a dezvaluit bisturiile electrice de unica folosinta sunt sterilizate, de cele mai multe ori in mod neadecvata, si ca sunt refolosite, in vreme ce saloanele sunt pline de gandaci.

Dupa mediatizarea dezvaluirilor facute de chirurgul Oprea, noi detalii socante au iesit la iveala din spitalul groazei. Printre acestea se numara faptul ca o batrana a fost filmata de rudele sale legata de patul de spital sau faptul ca pacientii sunt paziti in timpului somnului de gandacii care misuna peste tot.

Ancheta la Spitalul din Ploiesti scoate noi detalii socante la iveala: O batrana a fost legata de pat

La randul sau, managerul spitalului, Adrian Strambeanu, spunea ca in urma controalelor demarate la spitalul pe care il conduce nu au fost descoperite nereguli si ca serviciile oferite de spitalul pe care il conduce sunt "perfecte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Raed Arafat manager spital Ploiesti, #suspendare manager spital Ploiesti , #spital