Bebelusi infectati cu E.coli: Baietelul din Mioveni, in stare grava

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 11:49
2363 citiri
Bebelusi infectati cu E.coli: Baietelul din Mioveni, in stare grava
Foto: Captura Digi 24

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a mers duminica in vizita la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, pentru a se interesa de starea in care se afla cei sapte copii inca internati in unitatea medicala, printre care un baietel de un an si patru luni din Mioveni, ajuns la Bucuresti in stare grava si diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic.

Ministrul a informat ca starea acestui bebelus - care a fost plimbat prin mai multe spitale din Bucuresti inainte sa ajunga, miercuri, la "Marie Curie" - este in continuare in stare grava si se afla la Terapie Intensiva.

Un medic de la unitatea sanitara a spus ca nu este exclus sa apara complicatii in cazul baietelului din Mioveni, insa nu poate face aprecieri momentan in legatura cu evolutiile bolii. "Este de vazut de la o zi la alta, chiar de la o ora la alta", a subliniat medicul, aratand ca acum "prognosticul este rezervat".

Referitor la ceilalti sase copii cu sindrom hemolitic uremic, Cadariu a precizat ca starea lor este relativ buna, iar unii vor fi externati in saptamana care urmeaza. Medicul care il insotea a confirmat, spunand ca, in momentul de fata, la sectia de Nefrologie se afla sase copii - trei sub dializa peritoneala, trei fara dializa-, dintre care doi se pregatesc sa plece acasa.

Se cauta alimentele care i-au imbolnavit pe bebelusi

De asemenea, ministrul a mentionat ca toata lumea asteapta cu nerabdare rezultatele verificarilor echipei Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care a mers in judetul Arges pentru a descoperi alimentele care i-au imbolnavit pe copii. Inspectorii fac in continuare controale in supermarketuri si in locuintele familiilor din care provin copiii infectati cu bacteria E.coli.

Bebelusi infectati cu E.coli: Inspectorii cauta alimentele care i-au imbolnavit pe copii

In ceea ce il priveste pe baietelul din Mioveni, acesta a fost adus miercuri la "Marie Curie" cu grave probleme digestive. Inainte de a ajunge aici, copilul a fost consultat in mai multe spitale din Capitala, primind doar tratamente simptomatice in ambulator.

De la momentul in care a ajuns prima oara la spital si pana la internarea sa la "Marie Curie" au trecut aproape doua saptamani. La "Marie Curie", acesta a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic si transferat la Terapie Intensiva, pentru ca avea hemoragii puternice.

Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii spitalului din Pitesti (Video)

Pe 13 februarie, parintii au observat primele simptome ale acestui sindrom. Au venit din Pitesti la o clinica privata din Bucuresti si au fost trimisi la Institutul Matei Bals, unde au ajuns pe 20 februarie. Medicii de acolo i-au trimis la spitalul "Grigore Alexandrescu". Dupa ce a stat o zi internat, medicii l-au trimis pe bebelus la Spitalul "Victor Babes", pentru a i se face mai multe investigatii.

Pentru ca nu au primit niciun diagnostic, in 22 februarie, parintii au plecat acasa cu copilul. Miercuri, acestia au ajuns din nou la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, cu bebelusul in stare grava. In cele din urma, medicii l-au trimis la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stare bebelusi Marie Curie, #stare bebelus Mioveni , #spital