Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Detalii cutremuratoare despre micutii internati la Marie Curie

Luni, 15 Februarie 2016, ora 16:26
20086 citiri
Bebelusi infectati cu o bacterie mortala: Detalii cutremuratoare despre micutii internati la Marie Curie
Foto: B1 TV

Cel de-al doilea bebelus infectat cu o bacterie mortala care a murit la Spitalul Marie Curie din Bucuresti parea ca se simte mult mai bine duminica seara, el jucandu-se in patut. In doar cateva zeci de minute, bebelusul a incetat din viata, medicii nemaiputand sa il resusciteze.

"Din pacate, in cursul noptii, am pierdut unul dintre pacienti. A fost un eveniment acut, banuim ca este vorba despre o sangerare cerebrala. Formarea de cheaguri de sange si sangerarea fac parte din tabloul acestei boli si, alaturi de intestin si rinichi, unde foarte clar s-au intamplat aceste evenimente, foarte probabil ca s-a intamplat si in creier, pentru ca evolutia a fost dramatica, fulgeratoare - pe un parcurs de cateva zeci de minute.

Ironia sortii face ca, la foarte scurt timp dupa ce s-a stins primul pacient, un al doilea sa aiba o evolutie izbitor de asemanatoare, cu degradarea brusca, severa si violenta a starii generale. A fost si el intubat, resuscitat, este in momentul de fata ventilat de aparatele de respiratie artificiala. (...) Am reusit sa facem o tomografie care ne confirma faptul ca a avut o sangerare cerebrala. Incercam din rasputeri sa stabilizam situatia, insa si starea lui generala, parametrii biologici si analizele nu arata deloc bine", a declarat medicul Radu Tabacaru, seful sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Marie Curie din Capitala.

Cazul bebelusilor infectati: Inca un copil a murit la Marie Curie

Doctorul a precizat ca toti bebelusii infectati cu aceasta bacterie mortala au cam aceeasi varsta, in jur de 10-11 luni.

"In momentul de fata mai sunt doar doi intubati si ventilati, unul a fost intubat in cursul diminetii. Este stabil. Si el a avut un moment de ezitare, dar nu a mai repetat acest moment pe parcursul weekendului. Noi speram ca o sa putem sa extubam si cel de-al doilea pacient in cursul zilei de azi sau maine, sa vedem cum tolereaza respiratia", a mai spus dr. Tabacaru, precizand ca evolutia bolii depinde de foarte multi factori, printre care si rezistenta organismului.

"Nu e nicio formula matematica care sa ne spuna cum o sa evolueze", a raspuns acesta, intrebat fiind de jurnalisti care sunt prognosticurile in cazul bebelusilor ramasi in viata.

De asemenea, medicul a precizat ca la terapie intensiva mai sunt internati 4 pacienti, dintre care 2 sunt intubati. Pe dializa peritoneala mai sunt 3 bebelusi.

Intrebat insistent daca e posibil sa mai apara surprize neplacute, dr. Tabacaru a admis acest lucru.

"Este evident ca e posibil. Starea acestor doi pacienti, in special a ultimului, care este inca in viata, era extraordinar de buna. El (al doilea bebelus care a murit, n.red.) statea in fundulet si se juca cu niste jucarii in pat. Urma ca acum, luni, sa il transferam pe sectie. A intervenit evenimentul asta dramatic. Deci ne putem astepta la oricare dintre ei la surprize majore. Inca lucrurile nu sunt pentru acesti pacienti foarte liniare.

In principiu, este o toxina care produce o inflamatie a vaselor de sange (...) in urma careia se produc micro-tromboze, cheaguri mici de sange, care infunda capilarele (...) Aceste mici cheaguri de sange sunt practic in toate organele", a declarat dr. Tabacaru.

De asemenea, intrebat de jurnalisti, acesta a dat asigurari ca de aceasta data se va face autopsia copilului decedat, spre deosebire de primul caz, cand parintii au refuzat.

"Da, da. Toata situatia asta este urmarita de politie, s-a deschis caz penal. Se face necropsie la Institutul de Medicina Legala", a precizat Radu Tabacaru.

11 bebelusi, majoritatea din judetul Arges, au fost internati in urma cu mai multe zile de urgenta la Spitalul Marie Curie din Bucuresti cu sindrom hemolitic-uremic. Pana la aceasta ora nu se cunoaste sursa imbolnavirilor, autoritatile dezmintind, in urma controalelor efectuate, ca ar fi vorba despre apa plata, laptele praf sau portocalele pe care le-ar fi consumat micutii.

Bebelusi la spital cu o bacterie mortala: Rezultatele anchetei DSP Arges

Cazul bebelusilor infectati: Nici portocalele nu erau contaminate

In schimb, in urma controalelor efectuate de DSP Arges s-a constatat ca doua surse de apa potabila din judet ar furniza apa improprie consumului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#bebelusi bacterie Marie Curie, #bebelusi infectati Arges, #bebelusi morti infectie Arges , #spital