Cazul femeii din Olt cu arsuri grave: Managerul Spitalului Slatina isi apara colegii si cere un control

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 15:22
5669 citiri
Cazul femeii din Olt cu arsuri grave: Managerul Spitalului Slatina isi apara colegii si cere un control
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Spitalului de Urgenta Slatina reactioneaza dupa ce ministrul demis al Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat despre femeia cu arsuri grave, internata la Slatina, transferata la Brasov si operata la Iasi, ca a fost subevaluata initial: "Ne-am bucura sa se faca un control".

Managerul spitalului, Catalin Rotea, a declarat luni ca doctorii de la Slatina au respectat protocoalele si procedurile in totalitate.

"E bine sa avem o informare transparenta, sa se vada daca s-a facut o greseala, cum pot fi corectate aceste greseli si sa se verifice totul, mai ales ca vorbim de un caz sensibil, de un caz al unei persoane care a suferit arsuri.

Din punct de vedere al Spitalului de Urgenta Slatina, s-au respectat toate protocoalele si toate procedurile. Suntem deschisi si ne-am bucura sa se faca un audit si un control pentru a se vedea cum s-au urmat acesti pasi", a precizat Catalin Rotea.

Managerul a precizat ca, in ultimii trei ani, la Compartimentul Chirurgie Plastica au fost facute investitii de peste 1 milion de lei si ca rezultatele medicilor de aici sunt foarte bune.

"Pe acest compartiment isi desfasoara activitatea 5 medici primari si specialisti. Este un compartiment in care s-au investit aproape 1 milion de lei in ultimii trei ani, in echipamente, bani asigurati de catre Consiliul Judetean Olt si de catre Ministerul Sanatatii.

Primim si ii ajutam pe colegii din Gorj si din Ramnicu Valcea care nu au sectie de Chirurgie Plastica, ii ajutam pe colegii de la Craiova pentru a-i degreva de cazurile cu arsuri sub 30%, iar rata de ameliorare si de vindecare a persoanelor arse care raman internate in spitalul nostru este una foarte buna", a spus Rotea.

Acesta a refuzat sa comenteze afirmatiile Sorinei Pintea, declarand ca nu le-a auzit.

O femeie de 61 de ani, din judetul Olt, care a suferit arsuri grave pe aproape jumatate din corp, a fost operata dupa doua saptamani de la accident, la Iasi, dupa ce, anterior, a fost internata la spitalul din Brasov.

Ministrul demis al Sanatatii, Sorina Pintea, spunea despre femeie ca a fost subevaluata initial si, din cauza infectiei, nu s-a putut aplica grefa de piele imediat, dar ca medicii specialisti in arsuri si-au facut treaba.

Pintea a sustinut ca femeia a fost subevaluata la Slatina inainte de transferul la Brasov: "A ajuns la Brasov, ea fiind subevaluata la Slatina. A ajuns la Brasov cu arsura 30% pe suprafata corpului, grad intermediar, dar arsura era 45%, grad III".

Mai mult, Pintea preciza ca la Brasov pacienta a fost tratata sub anestezie in sala de operatii de aproximativ cinci sau sase ori, intrucat in ziua in care a ajuns la Brasov i-au fost luate probe bacteriologice, confirmandu-se astfel existenta unei infectii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#pacienta plimbata spitale Iasi , #spital