Ce masuri se iau la spitalul din Caracal, dupa ce o americanca de la Baza Deveselu s-a plans de conditii

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 19:55
6391 citiri
Ce masuri se iau la spitalul din Caracal, dupa ce o americanca de la Baza Deveselu s-a plans de conditii
Foto: Arhiva Ziare.com

Spitalul din Caracal se modernizeaza dupa ce o americanca de la Baza Deveselu nu a vrut sa se interneze acolo pentru ca trebuia sa imparta patul cu o alta pacienta.

Recent, Ministerul Sanatatii a aprobat achizitia unui tomograf, informeaza Digi 24.

Aparatul a fost cerut de conducerea spitalului inca din 2012, dar abia s-au gasit banii necesari. Dar mai e o veste buna: incepand cu luna octombrie, Ministerul Sanatatii va suporta cheltuielile de personal si medicamente pentru Serviciul de Urgenta, in valoare de 200.000 de lei lunar.

Spitalul din Caracal avea nevoie de un tomograf, avand in vedere ca, in fiecare luna, aproape 200 de pacienti au nevoie de el pentru a primi un diagnostic exact. Pana acum, eacestia erau trimisi in Craiova sau Slatina pentru a face analiza.

"Ne ajuta sa punem diagnosticul rapid, un lucru foarte important pentru pacientii neurologic si terapia adecvata", explica Laurentiu Ghituleasa, medic neurolog.

Tomograful va costa 2,6 milioane de lei, iar cea mai mare parte a sumei va fi suportata de minister, restul banilor fiind achitati de Primarie.

O americanca, fata in fata cu problemele sistemului medical romanesc

Schimbarile au loc dupa ce o americanca, Sandy Higgins, care lucra ca inginer la baza militara din Deveselu, s-a plans de conditiile din spital.

Povestea ei incepe pe data de 18 martie, atunci cand americanca s-a simtit rau, asa ca mers la consult la medicul bazei militare de la Deveselu.

O americanca de la Deveselu, cu pneumonie, fata in fata cu spitalele romanesti - reactia Ambasadei SUA

Dupa aproximativ o saptamana, a fost trimisa la spitalul din Caracal, unde a aflat ca are pneumonie, asa ca trebuia sa se interneze. Insa realitatea din sistemul medical romanesc a lovit-o din plin: pentru a ramane acolo, ea era nevoita sa imparta patul cu o alta pacienta.

Sandy Higgins a refuzat, asa ca a decis sa incerce si la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Acolo a dat peste aceeasi problema, asa ca fost trimisa la Spitalul de Boli Infectioase. Nici aici nu a gasit o rezerva libera, dar o doctorita a hotarat sa transforme biroul sau in salon. Starea de sanatate a femeii s-a ameliorat, iar pentru ca urma weekendul, doctorita Diana Medregoniu a luat-o la ea acasa pentru a continua tratamentul.

"Cine ar fi crezut ca o trauma avea sa duca la o profunda legatura personala medic-pacient?", a fost concluzia Ambasadei SUA la Bucuresti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#modernizare spital Caracal, #modernizare spital Caracal americanca plangere , #spital