Ce se intampla cu un roman ars la trei ani de la Colectiv? Plimbat pe drumuri, refuzat de spitale: "Descurcati-va macar 24 de ore"

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 22:20
4402 citiri
Ce se intampla cu un roman ars la trei ani de la Colectiv? Plimbat pe drumuri, refuzat de spitale: "Descurcati-va macar 24 de ore"
Foto: Arhiva Ziare.com

La trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, autoritatile din Romania dau dovada ca in tot acest timp nu au invatat nimic. Din pacate, am putea spune ca stam chiar mai rau decat in urma cu trei ani, nefiind in stare sa tratam nici macar un singur bolnav cu arsuri.

Dovada sta cazul unui tanar in varsta de 29 de ani, grav ranit in urma unei explozii care a avut loc miercuri in Piatra Neamt, cu arsuri pe 70% din suprafata corpului, fiindu-i afectate in totalitate si caile respiratorii.

Tanarul a ajuns la spital din Neamt in coma iar medicii au constatat ca trebuie transferat la un spital de arsi. In Bucuresti, insa, a fost refuzat pentru ca nu a fost gasit nici macar un loc pentru el.

Secretarul de stat Calin Alexandru le-a spus medicilor din Neamt sa se descurce cu bolnavul "macar 24 de ore" pana i se va gasi un loc.

"Nu am avut niciun fel de loc la Bucuresti, in cele 3 clinici de referinta: Floreasca, Spitalul de Arsi si Bagdasar-Arseni. Personal am vorbit cu domnul Arafat, am vorbit si cu domnul ministru secretar de stat Calin Alexandru care ne-a spus 'Descurcati-va macar 24 de ore, ca dupa sa incercam sa gasim un loc la Bucuresti'.

Bolnavul este grav. Doamna dr. Rotaru, specialistul nostru cel mai bun in chirurgie plastica, opineaza pentru 70% suprafata corporala. E un bolnav extrem de grav si ideal ar fi in afara. Greu de conceput la momentul asta ca-l punem in avion si-l ducem in Belgia sau in Franta", a declarat a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt pentru stiri-neamt.ro.

Ulterior, dupa circa doua ore si jumatate dupa ce a fost adus la spitalul din Neamt, medicii de aici au reusit sa gaseasca un loc la un spital din Iasi.

Insa, cu toate ca tanarul ar fi trebuit transportat cu un elicopter, pentru ca in astfel de cazuri, fiecare secunda poate insemna diferenta dintre viata si moarte, centrul ISU Iasi a refuzat sa il trimita, argumentand ca nu sunt conditii meteo optime, informeaza tvmneamt.ro. Jurnalistii de la publicatia citata precizeaza insa ca vremea a fost foarte calda si insorita miercuri.

Iar situatia halucinanta nu s-a oprit aici. Victima, a carei viata atarna de un fir de par, a fost transportata cu o ambulanta pana la limita judetelor Neamt si Iasi, iar de acolo mutata in alta ambulanta venita de la Iasi. Asta in conditiile in care tanarul este intubat (tuburi introduse pe caile respiratorii care in urma arsurilor sunt de fapt rana deschisa) iar starea lui este una extrem de grava.

Ministrul Sanatatii spune ca Romania nu poate face fata unui nou Colectiv: Avem doar 11 paturi pentru mari arsi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tanar ars plimbat spitale , #spital