Cine e vinovat de moartea fetitei de 4 ani la Spitalul din Husi - ce zice Ministerul Sanatatii

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 14:00
2411 citiri
Cine e vinovat de moartea fetitei de 4 ani la Spitalul din Husi - ce zice Ministerul Sanatatii
Foto: Arhiva

Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca rezultatete anchetei desfasurate la Spitalului Municipal Husi arata ca nu au fost respectate procedurile medicale in cazul fetitei de 4 ani care a murit la scurt timp de la internare.

Ancheta arata ca vinovati in acest caz sunt medicul pediatru - pentru ca, desi pacienta se afla in stare grava nu a solicitat ajutor suplimentar - si asistenta - pentru ca i-a administrat antibiotic fara a testa intai daca fata este alergica.

Asistenta a invocat insa faptul ca testarea nu i-a fost indicata de catre medicul pediatru, precizeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Acuzatii de malpraxis la un spital din Romania, dupa ce o fetita a murit de laringita

Sunt criticate si Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui si Spitalul Municipal Husi pentru ca "au instituit o intelegere tacita privind preluarea cazurilor de urgenta pediatrica direct in Compartimentul de Pediatrie a spitalului cu exceptia politraumelor sau stopurilor cardiorespiratorii".

"Conducerea spitalului a acceptat disfunctionalitatea din circuitul urgentelor pediatrice, neimplicandu-se in rezolvarea conflictelor dintre medici", a mai constatat MS.

Infirmiera de la Spitalul Husi, sanctionata cu 10% pentru un motiv incredibil

In concluzie, ministerul arata ca au fost incalcate prevederile privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor, protocoalele de tratament in urgenta, protocoalele de administrare a medicamentelor pentru administrarea antibioticelor, precum si Regulamentul de organizare si functionare intern a spitalului.

Raportul de control a fost prezentat si aprobat joi de ministrului Sanatatii.

Amenzi pentru moartea unui copil

Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui a fost amendat cu 20.000 lei, pentru nerespectarea obligatiilor impuse de reglementarile legale in vigoare privind activitatea echipajelor de prim ajutor calificat.

Spitalul Municipal Husi a primit o amenda da de 25.000 lei, pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta.

Bianu Paraschiv Floreta, medic pediatru- sef compartiment Pediatrie a fost amendata cu 2.000 lei, pentru nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare si internare a cazurilor de urgenta.

Ababei Gabriela, medic sef CPU a fost amendata cu 1.500 lei pentru neinformarea in scris a conducerii spitalului de catre medicul sef al UPU sau CPU privind imposibilitatea efectuarii examinarilor minime obligatorii, conform reglementarilor legale in vigoare, iar directorului medical Dr. Wassouf Emad a primit o amenda de 1.000 lei.

Ministrul Sanatatii a cerut o ancheta la Spitalul Municipal din Husi, la inceputul acestei luni, dupa ce o fetita de patru ani diagnosticata cu laringita acuta a murit in conditii suspecte, la 40 de minute de la internarea in unitatea medicala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Colegiul Medicilor ancheta spital Husi, #ancheta fetita deces spital Husi, #Vasile Astarastoaie Colegiul Medicilor , #spital
Comentarii
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1
pai acilea este vorba de un caz penal, si nu sa se aplice....