Ziare.com

Colegiul Medicilor ameninta cu blocarea sistemului de sanatate

Joi, 16 Mai 2013, ora 22:41

   

Colegiul Medicilor ameninta cu blocarea sistemului de sanatate
Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania a decis joi, la Suceava, sa solicite o intalnire cu guvernantii pentru solutionarea problematicii din sistem, in caz contrar urmand sa se stabileasca un plan de actiuni pana in luna iulie, ce se poate finaliza cu blocarea sistemului de sanatate.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat, joi seara, la deschiderea Zilelor Medicale ale Sucevei, ca in cursul zilei s-a desfasurat sedinta Consiliului National al CMR, unde s-a decis ca nu mai poate fi acceptata actuala situatie in sistemul sanitar.

"Stiu ca traim niste vremuri foarte grele, stiu ca medicii sunt intr-o tara cu o democratie formala, intr-o tara in care cei care guverneaza sunt incapabili sa o guverneze si incearca sa faca circ daca nu pot sa dea paine, intr-o tara in care sunteti haituiti de toate organele de forta ale statului", le-a spus Astarastoae sutelor de medici prezenti la eveniment.

El a aratat ca in ultimul timp medicii sunt haituiti de diverse institutii si ca a constatat "un avant deosebit al tovarasilor militieni si procurori" si ca, intr-un asemenea moment, este timpul ca decidentilor sa li se transmita ca medicii s-au saturat de a fi blamati fara temei.

"Mesajul Colegiului Medicilor catre decidenti este urmatorul: Ne-am saturat sa ascultam ca noi vrem, dar nu putem, ne-am saturat sa fim blamati, ne-am saturat sa fim expusi in piata publica in fiecare zi pe informatii false care pleaca de la institutii care ar trebui sa apere cetateanul, ne-am saturat sa ducem in spate un sistem in care nu se investeste si tot timpul sa ni se scoata in fata dimensiunea etica a profesiei medicale", a spus Astarastoae.

El le-a transmis guvernantilor sa nu mai dea lectii de etica si ca ar trebui sa o invete ei intai.

"Sa nu ne dea lectii de etica, sa o invete ei intai si pe urma o sa vedem noi ce este in gradina noastra", a spus presedintele CMR.

El a mai aratat ca, in aceste conditii, Consiliul National al Colegiul Medicilor din Romania a decis, la Suceava, ca dupa o ultima discutie cu guvernantii, sa se decida, pana in iulie, un plan de actiune ce poate culmina cu blocarea sistemului sanitar.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 610 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mda...

"Sa nu ne dea lectii de etica, sa o invete ei intai si pe urma o sa vedem noi ce este in gradina noastra"
Chiar dacă sint de acord că guvernanții n-au căderea să dea lecții de etică sint de părere că acest principiu se aplică la fel de bine și domnilor medici. ***ățați-vă ograda, domnilor! Acum, nu pe urmă...
Plecarea masivă a specialiștilor se datorează in aceeași măsură condițiilor de salarizare cit atmosferei create de voi inșivă in spitale - faptul că un medic trebuie să dea șpagă serioasă ca să obțină un post nu mai e secret de mult. Și poate explicați mașinile scumpe și locuințele voastre in raport cu salariile oficiale pe care le aveți...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor