Ziare.com

Diabeticii constanteni, nevoiti sa astepte zece zile pentru o consultatie

Vineri, 06 Martie 2009, ora 20:05

   

Diabeticii constanteni, nevoiti sa astepte zece zile pentru o consultatie
Pacientii bolnavi de diabet zaharat sunt nevoiti sa se programeze cu cel putin zece zile inainte pentru a fi consultati de un medic specialist din cadrul Spitalului Clinic Judetean Constanta.

"Pentru ca este personal insuficient, temporar, programarea consultatiilor pentru diabet zaharat se va derula pe o perioada ce depaseste zece zile", se arata in comunicatul semnat de directorul medical al Spitalului Judetean, Bogdan Campineanu.

Potrivit acestuia, situatia este cauzata de lipsa de medici diabetologi la nivelul judetului Constanta. In judetul Constanta sunt zece medici diabetologi, la un numar de 19.500 de pacienti.

"In loc sa consulte 28 de pacienti, colegii mei ajung si la 40, 50, 60 de consultatii zilnic. Nu avem alta solutie", a completat directorul medical al SCJU Constanta.

Bogdan Campineanu spune ca vor fi scoase la concurs posturile de medic diabetolog si spera sa fie ocupate in cel mai scurt timp, insa pana atunci pacientii sunt nevoiti sa astepte cel putin zece zile pentru o consultatie.

"Noi am facut toate demersurile pentru scoaterea la concurs a posturilor, insa, pana atunci, noi ne informam pacientii ca, din cauza lipsei de specialisti, vor fi nevoiti sa astepte mai mult timp pentru o consultatie", a mai declarat Bogdan Campineanu.

Potrivit datelor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, colectate pana pe 31 ianuarie 2009, cand s-a incheiat programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei, peste 3.600.000 de romani au risc de a se imbolnavi de diabet, iar aproape 850.000 de persoane prezinta risc cardiovascular.

Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, initat de fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si in cadrul caruia aproape 12.500.000 de persoane si-au facut analizele gratuit, are sanse minime sa continue, sustin surse din sistemul sanitar.

Sursa: rNews

Articol citit de 654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

orgnizare

Este o proasta organizare.Nu se pot face programari la telefon.Programarile se fac numai la fisier de o singura persoana .Daca un medic nu realizeaza ce efort face un bolnav de diabet sa se prezinte la policlinica la ora 5 dimineata si sa stea 4-5 ore la coada pentru programare este foarte grav.Conditiile de asteptare pentru consultatie incalca normele medicale in vigoare ,sala de asteptare in care se asteapta in medie 4-5 ore pentru consultatie nu are aerisire ,nu are grup sanitar pentru pacienti dar aceste aspecte nu le vede Directorul Medical

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor